Day před startem druhého majoru sezóny netrénoval

PGA TOUR
Day před startem druhého majoru sezóny netrénoval

Po pěti letech se Jason Day dočkal triumfu na PGA Tour a nyní by rád zaútočil na svůj druhý major titul. Před PGA Championship ale neabsolvoval jediné tréninkové kolo. 


Oak Hill se chystá na druhý major sezóny. PGA Championship vypukne již zítra a Jason Day bude jedním z aspirantů na titul. Vzrůstající formu potvrdil v minulém týdnu na AT&T Byron Nelson, kdy po pěti letech získal titul na PGA Tour.

Nyní bude usilovat o svůj druhý major titul, v roce 2015 získal právě triumf na PGA Championship. Do druhého majoru letošního ročníku ale půjde bez absolvování tréninkového kola.

"Chci se jen ujistit, že jsem mentálně připraven na zítřek. Kdybych absolvoval cvičné kolo, akorát bych byl unavený a vyčerpaný a nic by mi to nedalo. Takže to prostě beru v klidu. Není to poprvé, co jdu do majoru bez cvičného kola," řekl na tiskové konferenci australský golfista.

Stalo se tak například v roce 2016, kdy Day titul obhajoval. Tehdy si ve středu na hřiště vzal pouze wedge a putter a celé kolo neodehrál. Nakonec skončil druhý.

Dnes potrénoval Day se svým kedíkem krátkou hru, poté promluvil i o nevšedním dějištěm PGA Championship. Oak Hill totiž slibuje velmi náročné podmínky. "Podle všech komentářů od hráčů se domnívám, že hřiště bude velmi náročné a že bude turnaj daleko obtížnější než poslední PGA Championship. Největší problémy očekávám na greenech," dodala aktuální světová dvacítka.