Leaderboard PGA Championship 2023: Koepka opět v čele majoru, o titul si zahrají i Hovland, Scheffler a McIlroy

PGA TOUR
Leaderboard PGA Championship 2023: Koepka opět v čele majoru, o titul si zahrají i Hovland, Scheffler a McIlroy

Brooks Koepka vede po třech kolech po The Masters i PGA Championship 2023. Největší potíže v cestě za pátým majorem by mu měli dělat Corey Conners, Viktor Hovland nebo Bryson DeChambeau.


-6 Brooks Koepka

Brooks Koepka vedl na majorech po třech kolech celkově čtyřikrát. Třikrát z toho vytěžil titul, jen na Masters letos skončil druhý. Nyní znovu vede a usiluje o třetí titul z PGA Championship. Ve třetím kole potvrdil svou konzistentní hru bez větších chyb. Tu jedinou udělal na těžké sedmičce, jinak ale pětkrát zaskóroval a dostal se do samostatného čela. Ve finálovém flightu na něj dnes čeká Viktor Hovland.

-5 Viktor Hovland a Corey Conners

Norský golfista odehrál Moving day pouze v paru a o dělené vedení přišel na poslední jamce, kde přitom v rámci druhé rundy zaskóroval. Jednu ránu ztrácí také Kanaďan Corey Conners, jenž zaznamenal patnáct parů, kvůli double-bogey z nepříjemné šestnáctky ale taktéž odehrál rundu v paru. 

-3 Bryson DeChambeau

V paru hrál také Bryson DeChambeau, mohla za to znovu čtyřparová jamka číslo 6, kde DeChambeau opět přišel o dvě rány. Pokud by tuto jamku mohl v turnaji škrtnout, nyní by byl na úrovni Koepky. I tak má ale hráč LIV Golf příležitost na druhý major v kariéře. 

-2 Scottie Scheffler a Justin Rose

Světová jednička prožila hrozivou úvodní devítku. Scheffler nedokázal zaskórovat, čtyřikrát chyboval a z první pozice se brzy vytratil. Druhá devítka už byla bez chyby a díky jednomu birdie se alespoň vyrovnal Justinu Roseovi. Angličan ani jedno kolo neodehrál nad par hřiště, včera připsal čtyři birdie, třikrát ovšem chyboval.

-1 Rory McIlroy

Jen sedm hráčů hraje pod třech kolech v Oak Hill pod parem hřiště. Jedním z nich je i světová trojka Rory McIlroy. Tomu se povedlo v průběhu Moving day nastřádat pět zásahů, ale také čtyři chyby. Především od šestky do devítky se McIlroyovi nedařilo, během těchto čtyř jamek přišel o tři rány. Přesto je jako jeden z mála v turnaji bez double-bogey a o titulu rozhodně uvažovat může. 

even PAR Michael Block a Justin Suh

Třetí kolo, třetí double-bogey v turnaji a přesto znovu v paru. Michael Block nadále udivuje golfový svět a dnes je pro něj připravena životní odměna - finálové kolo PGA Championship 2023 si zahraje po boku Roryho McIlroye!

+1 Tommy Fleetwood, Shane Lowry a 4 další

+2 Patrick Reed a 3 další

+3 Sepp Straka, Sahith Theegala, Patrick Cantlay, Hideki Matsuyama a 3 další

+4 Tyrrell Hatton, Cameron Smith a 4 další

+5 Thomas Pieters, Mito Pereira, Collin Morikawa, Dustin Johnson, Xander Schauffele a 4 další

+6 Nicolai Hojgaard, Jon Rahm, Cameron Smith, Jordan Spieth a 6 dalších

+7 Max Homa a 5 dalších

+8 Tony Finau, Pádraig Harrington a 6 dalších

+9 Zach Johnson

+10 Phil Mickelson, Justin Thomas a 1 další

+11 Taylor Moore a 2 další

45. hráč světa Taylor Moore dobrý den rozhodně neprožil. Zaskóroval jen jednou, na dvou jamkách ztratil po dvou ranách a přidal dalších pět bogey. Není divu, že po jednom z odpalů svůj driver pro jistotu zahodil. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Golf Obsession (@golf.obsession)

+12 ... 2 hráči

+14 Mark Hubbard