Scheffler zpět světovou jedničkou, Koepka v elitní desítce zatím schází

PGA TOUR
Scheffler zpět světovou jedničkou, Koepka v elitní desítce zatím schází

Scottie Scheffler sice PGA Championship nevyhrál, díky špatnému výsledku Jona Rahma je ale opět světovou jedničkou. To Brooks Koepka i přes zisk pátého majoru v kariéře do TOP 10 neposkočil. 


Scottie Scheffler je opět světovou jedničkou. Na PGA Championship v Oak Hill dělil s Viktorem Hovlandem druhou pozici, což stačilo na návrat na výsluní. Jon Rahm se totiž druhým majorem sezóny protrápil a dělil až padesátou pozici.

Výrazný posun vpřed má za sebou i již zmíněný Hovland, který se z jedenácté pozice posunul na šestou. Ještě větší skok zaznamenal vítěz Brooks Koepka. Americkému golfistovi se ale do desítky proklouznost nepodařilo.

Koepka se ze 44. pozice posunul na třináctou. Brzy ale opět klesne, neboť z LIV Golf body do OWGR neproudí. Koepka tak dosud zapsal body jen třikrát - po Saudi International klesl o pět míst, ale po Masters už poskočil ze 118. na 39. místo a nyní je kousek od elitní desítky.

Životní posun slaví již všemi známý Michael Block, o jehož detailnějším ohlédnutí za PGA Championship článek chystáme. Block je po životním výsledku na 577. místě, což je samozřejmě jeho nejlepší umístění v OWGR v kariéře. Za jediný turnaj se poté Block posunul o neuvěřitelných 3064 míst!