Kousková v Belgii šestnáctá, stejně tak Melichová

Kousková v Belgii šestnáctá, stejně tak Melichová

Česká golfistka Sára Kousková si na turnaji Belgian Ladies Open v Naxhelet Golf Clubu ve Wanze připsala další solidní umístění na Ladies European Tour. Po desátém místě na Floridě v minulém týdnu obsadila dnes v Belgii šestnácté místo s výsledkem -3. Turnaj ovládla s výsledkem -11 německá golfistka Patricia Schmidt, druhá skončila její krajanka Chiara Noja a Španělka Hernandez. Na stejné pozici jako Kousková skončila i Jana Melichová.


Kousková první dva dny turnaje laborovala s nepříjemným větrem a odlišnými podmínkami než byly před týdnem na Floridě. V posledním kole však dokázala zahrát 4 rány pod normu hřiště a s celkovým výsledkem -3 byla spokojená. Na své konto si připsala šek v hodnotě 4.775 euro.

„Jsem ráda, že se mi povedlo dnes předvést koncentrované kolo, kde jsem konečně dokázala jak skórovat, tak se vyvarovat zbytečných chyb a přinést kvalitní výsledek až do klubovny,“ okomentovala krátce po dohrání kola Kousková, která se posunula po sobotě o více než 20 míst. „Fungovaly mi skvěle wedge, třikrát jsem si dokázala přihrát na metr k vlajce. Několik nadějných puttů mi bohužel do jamky nespadlo, výsledkově to mohlo být ještě veselejší, ale jsem ráda, že si odvážíme s Janou z Belgie stejný výsledek a dobrý pocit z neděle,“ dodala Kousková s odkazem na výsledek své krajanky Jany Melichové, která obešla poslední kolo stejně a dělí s ní konečné 16.místo.

„Jsem moc spokojená s tím, že se nám povedlo minulé dva-tři týdny práce přetavit v solidní výsledky. Ukazuje mi to, že směr, kterým jdeme, je správný,“ doplnila Kousková ke svým výsledkům. Nyní ji čeká týdenní pauza a pak cesta do Švédska. „V příštím týdnu mne čekají jak partnerské povinnosti, tak i rehabilitace a trénink. Na Scandinavian mix se ohromně těším a chci tam přijet co nejlépe připravená. Je to turnaj, který se mi formátem líbí už od té doby, kdy byl založen. A teď budu mít možnost si ho konečně zahrát,“ těší se Kousková na další turnaj, který se hraje nedaleko Stockholmu v Ullna Golf Clubu od 8. do 11. června jako tzv. MIX event společně s DP World Tour.

Společně se Sárou Kouskovou se na šestnáctou příčku dostala také Jana Melichová. Ta zahrála vynikající finálové kolo za 68 ran, když zapsala hned sedm birdie. Melichová si připsala nejlepší umístění od únorového Lalla Meryem Cupu, kde skončila dělená pátá.

Dalším českým hráčkám se nedělní kolo netýkalo. Tereza Melecká neprošla cutem o jedinou ránu, Tereza Koželuhová a Kristýna Napoleaová zaostaly výrazněji.