Druhá míza. Larrazábal triumfoval na KLM Open

DP World Tour
Druhá míza. Larrazábal triumfoval na KLM Open

Čerstvě čtyřicetiletý Pablo Larrazábal triumfoval na KLM Open a za čtrnáct posledních měsíců si na DP World Tour připsal už čtvrtý titul. Díky tomu stoupá i v celkovém pořadí ročníku. 


V Nizozemsku hráli skvěle Rasmus Hojgaard, Kiradech Aphibarnrat, Ewen Ferguson či Adrian Meronk. Všichni tito hráči nakonec berou umístění v nejlepší desítce. Ani jednomu to ale na titul nestačilo.

Svého krajana Adriana Otaeguiho porazil v dramatickém závěru lídr po třech kolech Pablo Larrazábal. Ten své vedení ztratil na dvojce, kde přišel hned o dvě rány. Obě rány si vzal zpět na šestce a sedmičce, ale po bogey na devítce se znovu schylovalo k dramatu.

Na druhé devítce byl ale Larrazábal, který před dvěma týdny oslavil jubilejní čtyřicáté narozeniny, bezchybný. Birdie trefil na desítce, úspěšný byl i na patnáctce a o svém dalším triumfu rozhodl definitivně na sedmnáctce a osmnáctce.

Larrazábal získal letos svůj druhý titul, slavi počtvrté za posledních čtrnáct měsíců a je ve vynikající fazóně. Naprosto senzačně by si tak mohl říci o účast v evropském týmu Ryder Cupu. Mezi touto elitou ještě ve své kariéře nikdy nebyl.