Scheffler trefil eso, Hall zklamal. Po téměř osmi letech se tak raduje Grillo

PGA TOUR
Scheffler trefil eso, Hall zklamal. Po téměř osmi letech se tak raduje Grillo

Na osmnáctce vyrobil obrovskou hrubku, ztratil dvě rány, ale nakonec ne titul. Emiliano Grillo uspěl na Charles Schwab Challenge a po osmi letech se dočkal druhého úspěchu na PGA Tour. 


O titul si chtěli zahrát světová jednička Scottie Scheffler i sedmička Viktor Hovland. Ten po dobrém startu na obou devítkách měl reálnou šanci, jenže na pěti jamkách v řadě přišel o pět ran a musí se spokojit s děleným šestnáctým místem.

Ani Scheffler nezvítězil, stejně jako Hovland skóroval na jedničce i desítce a na tříparové osmičce zaznamenal své druhé eso v profesionální kariéře. Jenže nic dalšího nepřidal, na šestnáctce přišel o ránu a skončil dělený třetí.

Naprosto perfektně rozehrál finále Harry Hall a po dvou birdie na úvodních dvou jamkách se zdálo, že titul už jej tentokrát nemine. Jenže Hall nervozitu nezvládl. Od trojky nezapsal jediné birdie, pětkrát chyboval, na osmnáctce poslal míč do vody a zpečetil třetí pozici.

Mizerné kolo prožil také Adam Schenk, přesto měl putt na vítězství. Po bogey na třináctce vypadal ztraceně, zabral ale na šestnáctce a šanci dostal především díky zaváhání Emiliana Grilla.

Ten šel na osmnáctku se skóre -10 a s vědomím, že hraje skvělé kolo za -4 a k titulu mu pravděpodobně bude stačit par. Jenže Grillo netrefil fairway, navíc musel dlouho čekat, neboť míček po proudu vody na chodníku plul velmi daleko. Hrát jej ale ani po zastavení nemohl, drop se mu příliš nepovedl a výsledkem bylo double-bogey.

Schenk ale na osmnáctce putt na vítězství neproměnil. V play-off nerozhodla osmnáctka, Grillo ale na šestnáctce trefil parádní odpal a dočkal se birdie. Argentinec tak slaví po téměř osmi letech, konkrétně jde o 2 779 dní.