Berger se po téměř roce vrací, pokusí se o U.S. Open

PGA TOUR
Berger se po téměř roce vrací, pokusí se o U.S. Open

Bez golfu byl Daniel Berger téměř rok. Kvůli zranění zad uvažoval i o konci kariéry, nakonec mu ale výrazně pomohl Luke Donald. A Berger se tak opět může pustit do toho, co miluje. V příštím týdnu se pokusí zabojovat o třetí major sezóny. 


Daniel Berger dosud vyhrál čtyři turnaje PGA Tour, naposledy se z triumfu radoval v únoru roku 2021, když o dvě rány ovládl Pebble Beach. Loni se propracoval do elitní světové dvacítky, rázem se ale vše změnilo.

Berger si dal pauzu po Ryder Cupu v roce 2021. Během ní se u něj začaly objevovat silné bolesti v kříži. Sezónu v Kapalua sice odstartoval, ale již věděl, že je něco jinak. Nastoupil nakonec do dvanácti turnajů. V Pebble Beach odstoupil, ale o měsíc později málem vyhrál na Honda Classic. Tehdy promarnil náskok pěti úderů.

Definitivní pauza přišla po druhém kole na U.S. Open v Brookline. Berger nedal o dvě rány cut a poté už se v žádném turnaji neobjevil. Lékaři zpočátku nedokázali diagnostikovat jeho zranění. Pomohl až Luke Donald, díky kterému se Berger spojil s lékařem, který objevil mírnou bouli v dolní ploténce. Diagnóza byla na světě.

"Bylo to tak, že golfu bych se vzdal na celý život, abych se nemusel tak cítit. Dával jsem si dvě ledové koupele denně, abych vůbec mohl na hřiště," uvedl Berger pro agenturu AP.

Berger vynechal více než 300 dní, z pětadvacáté pozice klesl na 136. Je ale zpět a v příštím týdnu se pokusí vybojovat si místenku pro třetí major sezóny. O U.S. Open zabojuje v Pine Tree Golf Clubu v Boynton Beach na Floridě od 5. června v rámci dvoukolové kvalifikace.

"Rozhodně to není dokonalé, ale vím, že to není konec kariéry. Když jsem nuceně musel vynechávat turnaje, byl jsem jedním z dvaceti nejlepších na světě. Nyní se vracím a nemám nic. To je součást hry, vše musím získat zpět. Ale tu výzvu si chci užít a chci se vrátit tam, kde jsem byl," dodal třicetiletý Američan.