Davidson Spilková odstartuje ve Švédsku měsíc plný golfu

Klára Spilková
Davidson Spilková odstartuje ve Švédsku měsíc plný golfu

Po týdenní pauze a krátkém tréninku na Floridě se Klára Davidson Spilková vrací do turnajového kolotoče. Čeká ji dlouhý měsíc, ve kterém hodlá odehrát čtyři turnaje v řadě a druhou část jarní série zakončit před domácím publikem v Berouně. Vše odstartuje tento pátek ve švédském Helsingborgu na hřišti golfového klubu Allerum, na které poprvé v kariéře vstoupí jako hráčka první světové stovky.


„Postup mezi sto nejlepších hráček nebyl jediným letošním cílem. Je toho víc. Jde o určitý proces a dlouhou cestu, na kterou se především zaměřuju, ale na druhou stranu příslušnost k nejlepší světové stovce je hezký milník a potvrzení, že věci, které děláme, děláme správně. Ještě nejsme ani v polovině plánované cesty a důležité je se nezastavit a pokračovat dál kupředu, ale radost mám,“ vzkázala ze Švédska k postupu mezi světovou elitu Davidson Spilková.

Do Helsingborgu se společně s manželem a caddiem v jedné osobě vydali již v neděli odpoledne z Prahy autem a bude je v průběhu čtyř týdnů čekat téměř 3000 kilometrů cestování po evropských dálnicích.

„Toho létání pro mě bylo za poslední čtyři roky dost. Hlavně mezi Evropou a Spojenými státy nebo na vzdálenější turnaje v Asii. Teď před sebou máme po hodně dlouhé době pořádnou evropskou šňůru, a tak jsme se rozhodli jet autem a vidět tak o trochu víc. Po Floridě jsme navíc měli trochu času a mohli si dovolit vyrazit o dva dny dříve. Delší to bude ze Stockholmu do Berlína i v závislosti na tom, jak nám bude navazovat trajekt, ale jezdit autem je vždy fajn. A je to kolikrát i pohodlnější, protože si s sebou můžeme vzít víc věcí a máme větší flexibilitu v místě,“ vysvětlila cestu po vlastní ose hráčka.

Turnaj Helsingborg Open startuje v pátek a Davidson Spilková do něj vstoupí v 8.11 již ve druhé ranní skupině společně s Němkou Chiarou Noja a Španělkou Anou Peláez Triviño. V jednom flightu se tak sejdou evropská trojka (Trivino), čtyřka (Davidson Spilková) a pětka (Noja), hráčky, které ve světovém žebříčku Rolex Rankings drží 95., 90., resp. 91. pozici. Jedná se o tři nejvýše postavené hráčky evropské série ve startovním poli.

„Hřiště je na rovině, hodně tady fouká, čeká nás poměrně dost vody a v dopadových plochách spousta bunkerů. Hřiště je navíc poměrně tvrdé a míčky hodně dobíhají. Bude to rozhodně zajímavé a velkou roli bude hrát nejen vítr, ale také to, kam nám míček po fairwayi doběhne,“ popsala své první dojmy z hřiště Allerum profesionálka.

Vedle Davidson Spilkové jsou ve startovní listině i dvě další česká jména. Kristýna Napoleaová, která ještě v pondělí bojovala v kvalifikaci o účast na US Women’s Open, a Šideri Váňová.

Turnaj Helsingborg Open se hraje od pátku 2. do neděle 4. června s finanční dotací 300 000 eur. Ve startovním poli nechybí ani obhájkyně loňského titulu Dánka Nicole Broch Estrup.