Čtyři čeští hráči začali na Kácově pod parem, v čele D+D Real Czech Challenge Jarvis i autor esa

D+D Real Czech Challenge
Čtyři čeští hráči začali na Kácově pod parem, v čele D+D Real Czech Challenge Jarvis i autor esa

D+D Real Czech Challenge odstartovalo a Panorama Golf Resort hned na úvod viděl hole-in-one. Eso trefil Wolfgang Glawe a je v čele turnaje. Pod parem odstartovali čtyři čeští hráči, těmi nejlepšími jsou Aleš Kořínek a Václav Tichý.


D+D Real Czech Challenge se poprvé odehrává v Panorama Golf Resortu v Kácově. V červených číslech se po prvním kole nachází hned čtyři čeští hráči. Na děleném pětatřicátém místě se se skóre -2 nachází Aleš Kořínek a amatér Václav Tichý, o ránu zpět jsou Matěj Bača a Ondřej Lieser.

Druhý jmenovaný přitom do poslední chvíli nevěděl, zda bude schopen první kolo kvůli přetrvávajícím problémům se zraněnými zády odehrát. Nakonec předvedl velmi dobré kolo se čtyřmi birdie a třemi bogey. Zítra jej tak bude čekat boj o cut.

Stejně tak další hráče, kteří jsou na úrovni paru nebo těsně nad ní. V paru zahráli Filip Mrůzek a Michal Pospíšil, jednu ránu nad Jan Cafourek, Jakub Bareš, Jan Hejna a Maximilián Jelínek.

Dalším českým a slovenským hráčům už první kolo tolik nevyšlo, například Jiří Vik po patnácti jamkách z turnaje odstoupil, neboť nezahrál jediné birdie a ztratil čtyřiadvacet ran.

V čele turnaje se nacházi Casey Jarvis z Jihoafrické republiky, který od dvanáctky do osmnáctky nasázel šest birdie, a také Němec Wolfgang Glawe, jenž na tříparové patnáctce trefil hole-in-one.

Skvěle začaly i bývalé hvězdy European Tour. Dělený třetí se ztrátou jediné rány je Andrea Pavan, devátý je Tom Lewis, na dvacáté příce poté další Angličan Oliver Fisher.