Jarvis v Kácově odskočil, cutem prošli jen dva čeští hráči

Jarvis v Kácově odskočil, cutem prošli jen dva čeští hráči

Turnaj Challenge Tour D+D Real Czech Challenge úspěchem pro české golfisty neskončí. Cutem prošli jen dva, konkrétně Ondřej Lieser a Jan Hejna. Ztráta na vedoucího Caseyho Jarvise je ale propastná. 


Jihoafričan Casey Jarvis od dubna vybojoval hned tři druhá místa, nyní ale na Challenge Tour míří za triumfem. Jarvis ve druhé rundě sice chyboval hned dvakrát, přidal ale sedm zásahů a je v čele o tři rány před dalšími čtyřmi hráči.

Mezi nimi je i Andrea Pavan, cutem bez potíží prošli také Oliver Fisher, Benjamin Hebert či Matteo Manassero. Naopak Tom Lewis zažil brutální úvod druhé rundy. Během sedmi jamek poztrácel deset ran a z turnaje odstoupil.

O víkendu si poté zahrají jen dva domácí hráči. Ondřej Lieser i přes zdravotní problémy uhrál ve druhé rundě par a cutem prošel přesně na ránu. Stejně tak Jan Hejna, kterému pomohl především hole-out do eaglu na osmnáctce.

Rána scházela Michalu Pospíšilovi, jenž trefil čtyři birdie, ale na dvou jamkách přišel o stejný počet ran. O pět ran se oproti první rundě zhoršil Aleš Kořínek, mimo hru jsou také Filip Mrůzek, Václav Tichý, Matěj Bača, Jakub Bareš, Vojtěch Pavelka, Maximilián Jelínek, Jan Cafourek a Lukáš Ješátko.

Cafourek ztratil hned pět úderů na čtyřparové trojce a celkem se oproti úvodnímu kolu zhoršil o osm ran. Ješátko na pětiparové osmičce zahrál 11 a s výsledkem +17 skončil mezi posledními.