Suh na Memorialu potvrzuje vynikající formu, ve hře o titul i Rahm nebo McIlroy

PGA TOUR
Suh na Memorialu potvrzuje vynikající formu, ve hře o titul i Rahm nebo McIlroy

Hideki Matuyama, Patrick Cantlay, Jon Rahm nebo Rory McIlroy můžou zabojovat o titul na hřišti Jacka Nicklause v rámci Memorialu. V čele je ale zcela zaslouženě ve skvělé formě hrající Justin Suh.


Justin Suh začal jen průměrným kolem za -2, včera ale upsal hned šest ran a dostal se do čela. 71. hráč světa tak potvrzuje vynikající formu, kterou by o víkendu rád završil svým premiérovým titulem na okruhu PGA Tour. 

V Muirfield Village Golf Clubu ale má poměrně silnou konkurenci. Sparing bude při Moving day bude dělat Hideki Matsuyama, který ztrácí jedinou ránu. O dvě rány zpět je Patrick Cantlay, čtyři poté ztrácí Rickie Fowler, Rory McIlroy či Jon Rahm.

A zatímco světové dvojce a trojce se na hřišti Jacka Nicklause daří, světová jednička byla v pořádných problémech. Scottie Scheffler cutem nakonec zvládl projít, ovšem přesně na ránu. Je tak jisté, že o titul si tentokrát Scheffler nezahraje.

V Muirfieldu se rozhodně nekonají žádné birdie hody, cut byl pro letošek nastaven na +4 a v červených číslech hraje jen pětatřicet hráčů. Mimo hru jsou už po dvou kolech Jason Day, Justin Thomas, Corey Conners, Nicolai Hojgaard, Tom Kim, Francesco Molinari, Billy Horschel a také Cameron Young.

Posledně jmenovaný se po Masters, kde skončil dělený sedmý, nemůže chytit. Z posledních čtyř turnajů prošel cutem jen dvakrát, v obou případech poté skončil mimo elitní padesátku!