McIlroy ve hře o prvenství, Suh zažil tvrdý pád

PGA TOUR
McIlroy ve hře o prvenství, Suh zažil tvrdý pád

Rory McIlroy se na Memorial Tournament dotáhl na čelní příčky a zahraje si o první titul v roce 2023. To Justin Suh, lídr po třech kolech, zažil na hřišti Jacka Nicklause tvrdý pád. 


Třetí kolo Memorialu pořádně zahýbalo celkovým pořadím. Díky rundě za 68 ran se do děleného vedení dostal Rory McIlroy a poprvé pro sebe může urvat titul na hřišti Jacka Nicklause.

V posledním flightu na něj čeká S.W. Kim. Ten přitom hned dvakrát zapsal double-bogey, i tak se ale díky šesti zásahům udržel ve hře o pátý triumf z PGA Tour. Poprvé v kariéře by se poté mohl dočkat David Lipsky. Ten měl kolo navíc rozehráno o dost lépe, na posledních šesti jamkách ale přišel o tři rány a kvůli tomu tak nebude ani v posledním flightu.

Jen ránu ztrácí dalších pět hráčů, mezi nimi najdeme i Viktora Hovlanda. Světová sedmička si pomohla skvostným závěrem, kdy od patnáctky trefila tři birdie v řadě. O úder zpět najdeme Patricka Cantlaye, Hidekiho Matsuyamu či Collina Morikawu. Čeká nás tak skutečně nesmírně napínavé finále.

O triumf si naopak s největší pravděpodobností nezahraje dosavadní lídr Justin Suh. Na prvních třech jamkách zažil Suh tvrdý pád, přišel o čtyři ránu a propadl se mimo elitní desítku. Na druhé devítce zahrál jediné birdie dne, kvůli dvěma bogey se ale s -3 usadil na dělené čtrnácté místo.

Zabrala světová jednička Scottie Scheffler, po pěti birdie udělal chybu až na závěrečné jamce. Díky tomu jej ale dnes čeká finálový flight s rivalem posledních měsíců, Jonem Rahmem. Ten je o jeden úder napřed.