Hovland zvládl play-off a poprvé slaví na území Spojených států

PGA TOUR
Hovland zvládl play-off a poprvé slaví na území Spojených států

Viktor Hovland se konečně dočkal! Ve finálovém kole Memorial Tournament zahrál jediné birdie dne na sedmnáctce, následně si počkal na chybu svého soupeře a v play-off získal svůj první titul na americké půdě. 


Finálové kolo to bylo vskutku nesmírně zajímavé. Na hřišti Jacka Nicklause zazářil parádním hole-outem do eaglu Jon Rahm, nakonec ale i podruhé v řadě ztratil dvě rány a s děleným šestnáctým místem spokojen není.

Eagle podobným způsobem, ovšem z kratší vzdálenosti, si připsal také Jordan Spieth. Finálovou rundu nakonec zvládl jednu ránu pod par Muirfieldu a s -4 dělí pátou pozici. Dostal se tak i třeba před Roryho McIlroye.

Dělený lídr po třech kolech finále nezvládl, na sedmi jamkách zahrál bogey a jen čtyřikrát zaskóroval. Ani letos tak na Memorialu netriumfoval. Nečekaně blízko byl naopak Scottie Scheffler. Po famózním kole se šesti birdie mu vaz zlomilo bogey ze sedmnáctky. Právě to jej nakonec připravilo o play-off.

Do čela se po perfektní úvodní devítce dostal 55. hráč světa, v současnosti pětatřicátý, Denny McCarthy. Až do osmnáctky hrál bez jediného zaváhání. Jenže právě na osmnáctce chyboval a dopustil play-off.

Do něj vstoupil s Viktorem Hovlandem. Nor si nadstavbu vybojoval na sedmnáctce, kde jako jediný hráč ve finále zaskóroval. Přesným puttem si dal šanci na první titul ze Spojených států amerických a hned na první jamce play-off tuto příležitost také zužitkoval.

Na PGA Tour slaví už počtvrté, dvakrát se ale dočkal v Mexiku a jednou v Portoriku. Nyní tedy konečně slaví v USA a je novou světovou pětkou.