Kousková bude ve Švédsku poprvé bojovat i proti mužům

Kousková bude ve Švédsku poprvé bojovat i proti mužům

Po týdenní pauze, kdy Sára Kousková vynechala turnaj v Helsingborgu, se vrací česká golfistka do akce na Ladies European Tour. Nedaleko Stockholmu, v Ullna Golf Club, ji čeká turnaj, který je společným také pro DP World Tour. Na Scandinavian Mix proti sobě nastoupí v boji o 2 mil. euro nejlepších 156 evropských golfistů a golfistek.


„Turnaj Scandinavian Mix je mým oblíbeným už od doby, kdy se poprvé před třemi lety objevil ve společném kalendáři obou nejlepších evropských golfových profesionálních soutěží,“ svěřuje se třiadvacetiletá česká golfistka. „Teď budu mít poprvé příležitost si ho zahrát. Samozřejmě mě láká možnost si poměřit síly s mužskými kolegy, bude to určitě zajímavá zkušenost.“

Týdenní pauzu mezi turnaji vyplnila tréninkem, odpočinkem a rehabilitací. „Musela jsem si od golfu v posledních dnech trochu odpočinout. Po třech týdnech na turnajích nás nyní čekají další tři, takže pauza byla takřka nutností. Snad se povedlo všechny malé bolístky doléčit a ve Švédsku budu moct mít možnost podat co nejlepší výkon. Na tenhle turnaj se opravdu moc těším,“ usmívá se Kousková.

„V úterý jsme měli možnost si hřiště vyzkoušet a musím říct, že něco tak hezkého jsem dlouho neviděla. Měli jsme možnost hrát letos ve skvělých resortech napříč všemi kontinenty, ale Ullna Golf Club je unikátní. Jeho zasazení do švédské přírody, kde se nachází hned vedle obrovského jezera, je doslova dechberoucí. Stejně jako kvalita hracích ploch,“ uznale pokyvuje česká golfistka a dodává. „Velkou roli bude hrát vítr. Zejména první devítka bude velkou výzvou, protože jamky jsou dlouhé a úzké. A greeny? Ty jsou kapitolou samy o sobě – jsou krásné, ale neuvěřitelně členité.“

Kousková vstoupí do turnaje ve čtvrtek v 13:30 z jamky č.10. Partnery jí ve flightu budou Skot Stephen Gallacher a Francouz Julien Guerrier.