Šok! LIV Golf se brzy sjednotí s PGA Tour i DP World Tour

LIV GOLF
Šok! LIV Golf se brzy sjednotí s PGA Tour i DP World Tour

Místo pokračujících bojů o světové golfisty přišel šok! Ve středu večer byla do světa vyslána zpráva, že organizace LIV Golf, PGA Tour a DP World Tour se v následujících měsících sjednotí do jedné struktury. 


Takovou zprávu čekal asi málokdo. Už žádné boje mezi LIV Golf a organizacemi "tradičními", tedy PGA Tour a DP World Tour. Místo toho je výsledkem jednání společná budoucnost.

Všechny zúčastněné strany podepsaly dohodu, díky které by měla být zajištěna maximální konkurence mezi všemi hráči světa. A všechny strany by z tohoto nového modelu měly těžit.

"PGA Tour bude jmenovat většinu představenstva a bude mít většinový hlasovací podíl ve společném subjektu. Touto dohodou zároveň končí všechny probíhající soudní spory," stojí v memorandu, které vydal šéf PGA Tour Jay Monahan.

"Po dvou letech problémů je to historický den pro hru, kterou známe a tolik milujeme," dodal komisionář PGA Tour. 

Otázkou nicméně zůstává, jak se celý golfový svět změní. Memorandum totiž dále uvádí, že sezóna LIV Golf zatím bude pokračovat podle plánu. Hráči, kteří jsou součástí LIV Golf, zároveň mohou zpět požádat o členství ve svých bývalých organizacích.

"Je to komplikované, ale vše se bude řídit pravidly a předpisy PGA Tour," stojí dále ve vydaném memorandu. Přitom ještě minulý týden na Memorialu představitelé tvrdili, že neexistuje žádný návrat pro hráče z LIV Golf. 

"Je to zcela jistě výjimečný den. Jsme hrdí na to, že budeme partnetrem PGA Tour. Chceme přinášet inovace, chceme sjednocovat, rozvíjet a propagovat tuto krásnou hru po celém světě," řekl pro změnu guvernér PIF, která vlastní 93 % LIV Golfu, Yasir Al-Rumayyan.

Zatímco ale Tour bude mít většinový hlasovací podíl, kapitál bude pocházet primárně z LIV Golf. PIF bude majoritním investorem a v dalším průběhu převezme veškerou finanční kontrolu. Jay Monahan se v novém subjektu stane výkonným ředitel, Yasir Al-Rumayyan se pro změnu připojí k radě Tour a stane se předsedou.