Změní se týmy pro Ryder Cup? Pravděpodobně ne

DP World Tour
Změní se týmy pro Ryder Cup? Pravděpodobně ne

Po oznámení společného projektu LIV Golfu, PGA Tour a DP World Tour je na světě více otázek než odpovědí. Na jednu z nich nám ale již stihl odpovědět ředitel DP World Tour Keith Pelley. 


V posledních měsících na své členství v DP World Tour rezignoval celkem devět hráčů - konkrétně Lee Westwood, Ian Poulter, Henrik Stenson, Sergio García, Paul Casey, Richard Bland, Martin Kaymer, Dean Burmester a Paul Casey.

Po oznámení spolupráce mezi třemi organizacemi se ale situace velmi brzy změní. Hráči mohou požádat o navrácení členství a je pravděpodobné, že se v nejbližší době tak stane.

V rozhovoru pro GolfChannel ale výkonný ředitel DP World Tour Keith Pelley potvrdil, že krátkodobé vyhlídky těchto hráčů se nemění. Hráčům nebude v letošní sezóně navráceno členství a je vysoce nepravděpodobné, že by mohli startovat na blížícím se Ryder Cupu.

V obou případech použil Pelley stejné vyjádření. "Je to obtížný a vysoce nepravděpodobný scénář." O členství na DP World Tour mohli hráči požádat do 1. května. A v této době hráči ještě rozhodně neměli tušení o tom, že by k nějaké dohodě vůbec mohlo dojít.

Jako diskutabilní vidí toto téma Rory McIlroy, alespoň tak se nechal slyšet na tiskové konferenci před RBC Canadian Open. "Všichni tito chlapi rezignovali na své členství. A pokud nejste členem DP World Tour, nemůžete hrát Ryder Cup. Takže pro mě je to diskutabilní," uvedl aktuálně třetí hráč světa.