Neamerické čelo leaderboardu. V Kanadě hrají o titul jiní

PGA TOUR
Neamerické čelo leaderboardu. V Kanadě hrají o titul jiní

Zajímavě je po dvou kolech rozehrán turnaj Canadian Open. Na prvních pěti místech totiž nefiguruje jediný Američan a senzačním lídrem je čínský golfista Carl Yuan.


Carl Yuan přestoupil do PGA Tour v této sezóně a jeho nejlepším výsledkem je jednadvacátá pozice se Sony Open in Hawaii. Od té doby odehrál dalších deset turnajů, ani jednou ale neskončil v TOP 50.

V Kanadě před Moving day vede o jednu ránu před dalšími čtyřmi hráči, ani jeden ovšem nepochází ze Spojených států amerických. V závěrečném flightu půjde Yuan s Aaronem Raiem z Anglie, na -8 je také jeho krajan Tyrrell Hatton, domácí Corey Conners a C.T. Pan z Tchaj-wanu, tedy majitel bronzové olympijské medaile.

Jen tři rány na lídra poté ztrácí Rory McIlroy, který se tak zatím nenechal vyvést z míry zprávou o spojení PGA Tour a LIV Golf. Podobně je na tom také Justin Rose, z favoritů na straně Spojených států hraje nejlépe Brendon Todd (-7).

Cut nastaven na skóre even par ze hry vyřadil Sama Burnse, Adriana Meronka, Russella Knoxe, Lanta Griffina, Nicolaie Hojgaarda, Erika van Rooyena či Brandta Snedekera, který tak po Memorialu tentokrát o víkendu hrát nebude.