Whitnell míří ve Švédsku za prvním titulem, Spilková v šesté desítce

Klára Spilková
Whitnell míří ve Švédsku za prvním titulem, Spilková v šesté desítce

V hlavním městě Švédska se tento týden hraje společný turnaj DP World Tour a Ladies European Tour. K prvnímu titulu má nakročeno Angličan Dale Whitnell, Klára Davidson Spilková bude v neděli bojovat nejspíše o TOP 50.


Čtyřiatřicetiletý Dale Whitnell neprošel cutem pětkrát v řadě, ve Stockholmu má ale nakročeno k prvnímu titulu na okruhu DP World Tour. Na hřišti Ullna G&CC si už po dvou kolech vypracoval obrovský náskok.

Whitnell v prvním kole zaznamenal čtyři birdie a jeden eagle, včera poté přidal jedenáct birdie a stále hrál bez jediného zaváhání! Dnešní kolo už se Whitnellovi tolik nevydařilo. Zahrál sice sedm birdie, ale poprvé chyboval (na tříparové dvojce) a následně si připsal dvě double-bogey.

Do finálové rundy tak půjde s výsledkem -19 a s náskokem čtyř úderů na Němce Yannika Paula. Šest ran ztrácí Richie Ramsay, dalších devět hráčů je ve dvouciferných červených číslech.

A mezi nimi také Švédka Madele Sagström, která dnes bez jediné chybičky treifla osm birdie. Klára Spilková se po dvou solidních kolech dnes propadla. Úspěch zaznamenala jen dvakrát, třikrát naopak zapisovala birdie a na desítce dokonce přišla o dvě rány.

Z dámského osazenstva je na děleném čtrnáctém místě, v celkovém pořadí jí poté patří dělené 57. místo.