Jedno prokletí trvá, druhé skončilo. Domácí Taylor ovládl Canadian Open, Fleetwood stále čeká

PGA TOUR
Jedno prokletí trvá, druhé skončilo. Domácí Taylor ovládl Canadian Open, Fleetwood stále čeká

Obrovskou šanci ukončit čekání na titul z PGA Tour měl Tommy Fleetwood. Na Canadian Open ale nevyužil obrovskou příležitost a titul tak daroval domácímu Nicku Taylorovi. 


Ne, ne a znovu ne. Tommy Fleetwood mohl v Kanadě zlomit své prokletí na PGA Tour. Vše měl dokonale rozehrané, ale nakonec se opět nedočkal. Ze třetího titulu a prvního po třech letech se raduje Kanaďan Nick Taylor.

Pojďme ale hezky popořadě. Finálové kolo perfektně odehráli především Angličané Tyrrell Hatton a Aaron Rai. Hatton sice na osmičce zapsal double-bogey, desetkrát ale dokázal zaskórovat a vyrovnal svůj výsledek z druhého kola (-8). Problémem byl fakt, že v lichých kolech hrál Hatton pouze v paru.

To Aaron Rai hrál vždy pod parem, dvakrát za 69 ran a dvakrát za 67 ran. Ve finálové rundě ztratil jen na jedenáctce, právě tato rána jej ale stála play-off. Díky famóznímu závěru (čtyři birdie na posledních pěti jamkách) vybojoval C.T. Pan dělené třetí místo.

Rory McIlroy se protrápil k paru a celkové deváté pozici. Potřetí v řadě tak na Canadian Open triumfovat nedokázal. Skvělý víkend odehrál Nick Taylor a po birdie na sedmnáctce a osmnáctce rozhodl o tom, že Hatton s Raiem mají dohráno.

69. hráč světa následně čekal, jak si se závěrem poradí Tommy Fleetwood. A Angličan v závěru rázně nakročil za svým prvním titulem. Na šestnáctce i sedmnáctce předvedl parádní rány a z obou jamek vytěžil birdie. Na pětiparové osmnáctce stačilo Fleetwoodovi jediné - zahrát birdie.

Skórovat dokázal ve všech předchozích kolech. Jenže třiadvacítka světového žebříčku nervy neudržela. První rána mimo fairway, druhá taktéž velice špatná. Výsledkem tak byl pouze par a následovalo tedy play-off s Taylorem.

Nejdelší play-off v Kanadě za posledních čtyřicet let rozhodla až čtvrtá jamka. Taylor parádním puttem téměř z dvaadvaceti metrů trefil svůj první eagle v turnaji a zařídil pro sebe vítězství. V Kanadě se domácí hráč dočkal po dlouhých devětašedesáti letech.

A Tommy Fleetwood nadále čeká. Od roku 2015 má na PGA Tour dvacet umístění v TOP 5, titulu se ale stále nedočkal. V tomto ohledu předběhl Louise Oosthuizena, který vytěžil takových umístění devatenáct.