Fowler je zpět na U.S. Open. Na titul nemyslí, první krok splnil

PGA TOUR
Fowler je zpět na U.S. Open. Na titul nemyslí, první krok splnil

Dva roky na U.S. Open scházel, loni v září se propadl až na 185. místo světového žebříčku. Rickie Fowler je ale zpět, opět se dostal do elitní padesátky a na třetí major sezóny se velmi těší. 


Má pět titulů z PGA Tour, ale v posledních letech se mírně vytratil. Vše dospělo do bodu, kdy se Rickie Fowler ocitl až na konci druhé světové stovky. Třikrát nehrál Masters a loni se objevil jen na PGA Championship.

Letos je ale vše jinak. V posledních měsících sbírá jedno skvělé umístění za druhým, jen titul mu schází. Druhý byl loni na Zozo Championship, do TOP 15 se vešel na Farmers Insurance Open, Phoenix Open a na The Players. 

Po nepovedené jamkovce skončil opět mezi patnácti nejlepšími na Valero Texas Open, RBC Heritage a Wells Fargo Championship. V květnu obsadil šestou příčku na Charles Schwab Challenge a na Memorialu na začátku června bral deváté místo.

Díky tomu se propracoval na 45. místo světa a je konečně tam, kde má být.

"Zpátky tam, kde bychom měli být. Je hezké být konečně zpět v TOP 50 a zpět na tomto turnaji. Je to znamení, že se věci ubírají správným směrem," řekl Fowler po středečním tréninku. Příležitost zahrát si U.S. Open měl Američan i loni, v kvalifikaci na Floridě ale netrefil krátký putt do birdie na play-off.

"Cílem bylo dostat se do TOP 50, takže je hezké vidět, že se ta tvrdá práce vyplácí. Samozřejmě chci začít i vyhrávat, ale tohle je první krok. Nyní je to všechno o pokračování v tom se nadále zlepšovat," pokračoval rodák z Murriety v Kalifornii, který si v prvních dvou kolech zahraje po boku Jasona Daye a Justina Rosea.

"Nikdo ve skutečnosti neví, jaké bude skóre a jak bude hřiště náročné. Myslím si tedy, že je daleko důležitější hrát svou hru a na nikoho se neohlížet. A až pak se podívat, kam vás to dostane," dodal Fowler s tím, že v průběhu prvních dvou kol očekává radikální změnu podmínek.