Kaskáda Golf Challenge: Z českých hráčů nejlépe odstartovali Pospíšil a Zuska

Kaskáda Golf Challenge: Z českých hráčů nejlépe odstartovali Pospíšil a Zuska

Jen dva čeští hráči ze čtrnácti odstartovali Kaskáda Golf Challenge pod parem. Na děleném 21. místě se nacházejí Jiří Zuska a Michal Pospíšil, v paru odehráli úvodní rundu Louis Klein a Ondřej Lieser. 


Jiří Zuska své první kolo v pozici profesionála zahrál výtečně. Čtyřikrát sice chyboval, zapsal ale stejný počet zásahů a na pětiparové patnáctce si připsal eagle. Dělí tak jednadvacátou příčku, například i s Michalem Pospíšilem.

Ten prožil poklidnější kolo s dvěma bogey, dvěma birdie a taktéž jedním eaglem. Díky němu je tak velice pravděpodobné, že vylepší 119. příčku z loňského roku. V paru se na úvod předvedli třináctiletý talent Louis Klein a zkušený Ondřej Lieser.

Oba prožili totožné kolo se dvěma bogey, čtyřmi birdie, ale také jedním double-bogey. Další čeští i slovenští hráči zahráli na úvod nad par Kaskády a zítra je čeká boj o cut. Nejblíže k němu má Maxmilián Jelínek, který ztratil jen jednu ránu.

To Filip Mrůzek ztratil pět ran a Jan Cafourek dokonce šest. Šance na víkendová kola tak není zrovna velká.

V čele turnaje je Ital Lorenzo Scalise, který tak potvrzuje dominanci italských hráčů v posledních týdnech. V Dánsku triumfoval Matteo Manassero, na něj navázal na Kácově Andrea Pavan a v minulém týdnu měl blízko k triumfu i Filippo Celli. V Cádizu bral po play-off druhou pozici.

Právě Celli je s -4 na dělené desáté pozici, na děleném šestém místě se nachází zřejmě největší hvězda turnaje, Dán Lucas Bjerregaard. Jednatřicetiletý rodák z Frederikshavnu skóroval na úvodních čtyřech jamkách, na dalších deseti zahrál jen osm parů a dvě bogey, závěr se mu ale povedl nadmíru dobře, neboť na posledních čtyřech jamkách zaznamenal další tři birdie.