Leaderboard U.S. Open 2023: Fowler v čele, McIlroy jen o dvě rány zpět

PGA TOUR
Leaderboard U.S. Open 2023: Fowler v čele, McIlroy jen o dvě rány zpět

Rickie Fowler se opět činil, překonal další rekordy a je v čele U.S. Open 2023. V závěrečném flightu při Moving day na něj čeká Wyndham Clark, nebezpečí ale bude hrozit především od Roryho McIlroye.


-10 Rickie Fowler

Osmnáct birdie za dvě kola? Rickie Fowler tímto počinem vytvořil nový rekord U.S. Open, zároveň se skóre -10 vyrovnal nejlepší výsledek tohoto majoru po dvou kolech. Fowler hrál včera opět skvěle, tentokrát ale zaznamenal také šest bogey a v čele je tak o jedinou ránu.

-9 Wyndham Clark

Vynikající rundu zahrál 32. hráč světa Wyndham Clark. Jediné bogey dne zahrál na tříparové čtyřce, zaskóroval ale hned čtyřikrát a dnes jej tak čeká závěrečný flight s Fowlerem.

-8 Rory McIlroy a Xander Schauffele

Xander Schauffele tentokrát tolik nezářil a rundou v paru se odsunul na třetí místo. Chyb se tentokrát nevyvaroval ani Rory McIlroy, i tak ale upsal další tři rány a je opět ve hře o major titul. 

-7 Harris English

-6 Dustin Johnson a Minwoo Lee

Z hráčů LIV Golf je na tom nejlépe Dustin Johnson. A to i přesto, že na čtyřparové dvojce zahrál nepopulárního sněhuláka. Kolo nakonec i díky pěti zásahům dohrál v paru a společně s Austalanem Minwoo Leem dělí šesté místo. 

-5 Sam Bennett a Scottie Scheffler

Světová jednička opět využila ke skórování šestnáctku, napravila chybu z úvodního kola z jedničky a je jen pět ran od čela. Scheffler si v sobotním flightu zahraje s vítězem The Open z minulého roku Cameronem Smithem, který i druhé kolo zahrál pod par. 

-4 Cameron Smith

-3 Tony Finau

-2 Brian Harman a 6 dalších

-1 Sam Burns, Bryson DeChambeau, Viktor Hovland a 8 dalších

even PAR Brooks Koepka, Joaquin Niemann, Collin Morikawa a 6 dalších

O titul si tentokrát Brooks Koepka s největší pravděpodobností nezahraje. Vítěz PGA Championship skóroval na jedničce a šestce, kde ve čtvrtek chyboval. Jinak to ale bylo průměrné kolo za -1, které jej dostalo na výsledek even par a dělené 30. místo.

+1 Matt Fitzpatrick, Tyrrell Hatton, Sergio García, Hideki Matsuyama, Patrick Reed, Tom Kim a 4 další

Ránu dne si na patnácté jamce jednoznačně připsal Matt Fitzpatrick. Angličan totiž trefil třetí eso turnaje a právě to mu nakonec pomohlo ke cutu. O sedm ran se oproti první rundě zlepšil Tyrrell Hatton a o víkendu tak v Los Angeles chybět nebude. 

+2 Abraham Ancer, Patrick Cantlay, Adam Hadwin, Tommy Fleetwood, Shane Lowry, Pádraig Harrington, Jon Rahm, Cameron Young a 9 dalších

Tommy Fleetwood zahrál pět bogey, přesto mu to nakonec na cut stačilo. Prošla i světová dvojka Jon Rahm, po eaglu na jedničce to ale bylo trápení a o titul tak Rahm rozhodně bojovat nebude. Po dvou skvělých majorech od sebe rozhodně čekal více i Patrick Cantlay, v trápení poté pokračuje Cameron Young. Ten po sedmé příčce z Masters hraje šestý turnaj a je možné, že opět nebude v TOP 50.

CUT Adrian Meronk, Alex Noren, Phil Mickelson, Jordan Spieth, Thomas Pieters, Justin Rose, Francesco Molinari, Adam Scott, Sungjae Im, Justin Thomas, Jason Day a 80 dalších

Naprostý krach potkal Justina Thomase. V pátek zahrál tři double-bogey, na dalších sedmi jamkách připsal bogey a s výsledkem +14 je mezi posledními. Zklamání zažívá také Jason Day, po triumfu z Byron Nelson neprošel cutem na třetím turnaji v řadě.

Kvalitní výsledky s těmi špatnými střídá Jordan Spieth, o ránu to tentokrát v Los Angeles Country Clubu nevyšlo. Podobně dopadl také Phil Mickelson, vaz mu zlomilo double-bogey z devítky.