Napoleaová vítězkou Amundi German Masters!

Napoleaová vítězkou Amundi German Masters!

Česká golfistka Kristýna Napoleaová slaví první vítězství na Ladies European Tour ve své kariéře! Na Amundi German Masters nakonec musela do play-off, na osmnácté jamce ale Angličanku Caru Gainer zdolala přesným puttem do birdie.


Kristýna Napoleaová je třetí českou vítězkou na Ladies European Tour! Na hřišti Golf & Country Club Seddiner See sice finálové kolo neodstartovala dobře, také jej dobře nezavršila, ale v play-off přehrála Angličanku Caru Gainer.

Ale hezky popořadě. Na dvojce a trojce Napoleaová přišla o ránu a také o vedení. Dvě rány si Napoleaová vzala zpět na pětce a osmičce, a ačkoliv na desítce opět zahrála bogey, velmi brzy se vše změnilo.

Gainer na dvanáctce zahrála double-bogey a Napoleaová o jamku později zapsala eagle! Najednou měla vše ve svých rukou. Na šestnáctce obě hráčky zahrály birdie a na poslední jamku mířila Napoleaová s náskokem jedné rány.

Svůj putt na vítězství ale Napoleaová neproměnila, ránu ztratila a musela do play-off. Na osmnáctce si ale oproti Gainer parádně přihrála a dostala se do výhody. Gainer málem proměnila putt do birdie, perfektně odhadla tempo, ale míček v jamce neskončil.

To Napoleaová svůj putt zvládla a má první vítězství na okruhu Ladies European Tour!

Vynikající kolo zahrála ve finále také Klára Davidson Spilková. Jediné zaváhání přinesla osmička, kromě toho nasázela Spilková sedm birdie a posunula se na konečné dělené 35. místo. Sára Kousková naopak ve finále ztratila hned čtyři rány a ze skóre even par se propadla na +4 a dělenou 53. pozici.