Leaderboard U.S. Open 2023: Fowler stále první, minimálně ztrácí McIlroy. Pozor ale na Schefflera!

PGA TOUR
Leaderboard U.S. Open 2023: Fowler stále první, minimálně ztrácí McIlroy. Pozor ale na Schefflera!

Moving day zvládl Rickie Fowler v paru a i před finále drží první pozici. Tentokrát ji nedrží s Xanderem Schauffelem, nýbrž s Wyndhamem Clarkem. Jen úder ztrácí Rory McIlroy, velký pozor si ale toto trio musí dát na světovou jedničku Scottieho Schefflera. 


-10 Rickie Fowler a Wyndham Clark

Každým kolem se Rickie Fowler výsledkově horší, stále ale vede. Tentokrát už ne s Xanderem Schauffelem, nebo sám, ale s dalším krajanem Wyndhamem Clarkem. Fowler začal birdie, ale na pětce chyboval podruhé v kole a o první příčku přišel. Na sedmičce a třináctce ovšem zaskóroval a zdálo se, že do neděle půjde s -11. Na poslední jamce mu ale jednoduchý putt nevyšel a my jen doufáme, že právě tato rána nebude rozhodující.

To Wyndham Clark zakončil kolo birdie a společně s McIlroyrem a Schefflerem odehrál všechna kola pod par hřiště. Dnes jej čeká s Fowlerem závěrečný flight a první major v kariéře není daleko.

-9 Rory McIlroy

Rory McIlroy opět odstartoval monstrózním drivem a třetím birdie na jedničce v turnaji. Podruhé zaskóroval na trojce, ale podruhé také ztratil hned na čtyřce. Na třináctce přišel McIlroy o další ránu, tu si ale ihned vzal zpět a i třetí rundu tak stlačil pod par Los Angeles Country Clubu. 

-7 Scottie Scheffler

V předposledním flightu půjde s McIlroyem Scottie Scheffler. Světová jednička hrála po šestnácti jamkách za +1, parádně jí ale vyšel závěr. Scheffler trefil nejprve hole-out do eaglu a na osmnáctce napravil svou chybu z úvodního kola. Na lídry tak ztrácí jen tři rány a je plnohodnotně ve hře o titul. 

-6 Harris English

-5 Dustin Johnson a Xander Schauffele

-4 Ryutaro Nagano

-3 Bryson DeChambeau, Tom Kim a Cameron Smith

-2 Viktor Hovland, Minwoo Lee a Hideki Matsuyama

-1 Patrick Cantlay, Matt Fitzpatrick, Tony Finau, Pádraig Harrington, Collin Morikawa

Je neuvěřitelné, co v jednapadesáti letech předvádí na svém oblíbeném majoru Pádraig Harrington. Dvojnásobný vítěz z U.S. Open využil opět ke skórování pětiparovou osmičku a tentokrát na ní upsal hned dvě rány. Jediné zaváhání přišlo na šestnáctce, Harrington ale podruhé v řadě zahrál rundu pod par a před finále dělí senzační patnáctou pozici. 

even PAR Sam Burns, Tyrrell Hatton, Brooks Koepka, Joaquin Niemann, Shane Lowry, Cameron Young a 6 dalších

Úspěšný tentokrát Brooks Koepka nebude. Hřiště v Los Angeles mu nesedí, po druhém kole si na něj dokonce postěžoval a výsledkem bylo kolo pouze v paru. Koepka tak hraje poměrně konzistentně, ovšem ne dobře. Moving day zahrál v paru po čtyřech birdie, dvou bogey a double-bogey z patnáctky, kde byla k vidění už tři esa. 

+1 Ryan Fox, Billy Horschel a 4 další

+2 Tommy Fleetwood, Sergio García, Jon Rahm a 4 další

+3 Charlie Hoffman a Sahith Theegala

+4 Sam Bennett a 2 další

Propad kola zažil Sam Bennett. Zatímco po dvou kolech mohl reálně uvažovat o boji o major, před finále je na dělené 47. pozici. 469. hráč světa a šestnáctý hráč letošního Masters zahrál jediné birdie na osmičce. Naopak na dvanáctce ztratil hned dvě rány a k tomu přidal i osm bogey!

+5 MacKenzie Hughes a 4 další

+6 Abraham Ancer a 3 další

+7 ... 2 hráči

+8 ... 3 hráči

+9 Patrick Reed

+10 Ryo Ishikawa