Spilková byla ráda za finálové kolo, nabrala tím sebevědomí na domácí Czech Ladies Open

Klára Spilková
Spilková byla ráda za finálové kolo, nabrala tím sebevědomí na domácí Czech Ladies Open

Klára Davidson Spilková si z německého turnaje Amundi German Masters veze dělené 35. místo. Ve finálovém kole, ve kterém zahrála druhý nejlepší výsledek celého startovního pole, si polepšila o 29 pozic a potvrdila trend letošního roku, že až do poslední jamky nic nevzdává. Zvláště pak po nepovedeném prvním kole, kdy málokdo věřil, že se do víkendových kol vůbec probojuje.


„Do Berlína jsem se hodně těšila. Na hřišti Seddiner See jsem hrála už v minulém roce a jela na něj s pocitem, že se na něm dá dobře skórovat, což se ale potvrdilo až poslední den. Bohužel mi nevyšlo hned první kolo. Zvláště pak jeho druhá polovina, kdy jsem se na hru nedokázala plně zkoncentrovat. Nevím, zda to bylo únavou, nebo mi hra prostě jen nesedla, což se občas stane každému. Přesto jsem celou dobu věřila, že se má hra zlepší, a nepochybovala jsem, že se do finálových kol dostanu, ale to první kolo mě mrzelo,“ popsala první dva dny turnaje hráčka.

Davidson Spilková zahrála v prvním kole šest ran nad normu hřiště, když jen na druhé devítce poztrácela osm ran a její jméno se nacházelo daleko ve spodní polovině pořadí. V pátečním kole již dokázala stlačit skóre na dvě rány pod par a do finálových kol prošla těsně nad hranicí cutu.

„V sobotu jsme vstávali před čtvrtou hodinou ranní a kolo dohráli už pár minut po desáté dopoledne. Takhle rychle jsem snad ještě osmnáct jamek na turnaji nezahrála. Bylo to také poprvé, co jsme šli po dohraném kole na druhou snídani. Třetí kolo již bylo podle mých představ, jen mi tam nespadlo dost puttů na to, abych se dokázala posunout v pořadí výš. Vše do sebe zaklaplo až v neděli, kdy jsem měla i trochu štěstí a proměnila pár delších puttů. Jsem ráda, že se mi tak dobré kolo podařilo zahrát právě před domácím turnajem v Berouně. Dalo mi to zase o trochu víc sebevědomí, které bude tento týden potřeba,“ pochvalovala si výsledek posledního dne profesionálka.

Celkovou vítězkou turnaje se nakonec stala jiná česká hráčka, Kristýna Napoleaová, která dokázala až na dodatečné jamce v rozstřelu porazit Angličanku Caru Gainer. Pro Napoleaovou je to první vítězství na okruhu Ladies European Tour a znamená pro ni zisk členské karty až do konce sezony 2025. Je tak vedle Davidson Spilkové, Sáry Kouskové, Jany Melichové a Terezy Melecké pátou domácí hráčkou evropské série.

„Kristýnin výsledek je super. Hned jsem jí také psala, že vyhrát může jen ten, kdo tomu věří – a ona nikdy věřit nepřestala. Navíc po tom všem, co v letošním roce zažívala! Měla jsem z jejího titulu velkou radost. Je moc dobře, že je nás v Evropě už pět a že když se jedné z nás nedaří, dokáže ji jiná hráčka zastoupit. Je skvělé pozorovat, kam se český ženský golf posunul a že hrát o titul může každá z nás. Opět se ukázalo, jak je důležité nenechat se odradit nezdary a vydržet. Velká gratulace Kristýně k prvnímu vítězství na LET, navíc v play-off. Je to i velká motivace pro nás ostatní a už teď vím, že v Berouně bude na co koukat!“ vzkázala již po cestě do Prahy z auta Davidson Spilková.

Posledním podnikem první poloviny sezony bude pro Kláru Davidson Spilkovou domácí turnaj Tipsport Czech Ladies Open na hřišti golfového klubu Royal Beroun. Půjde o její šestý turnaj v řadě a uskuteční se od pátku 23. do neděle 25. června. Poté, ještě než se vydá na další týmovou soutěž Aramco Team Series do Londýna, ji čeká zasloužené třítýdenní volno.