Kousková s Melichovou před finále v TOP 10, výrazné zlepšení i pro Spilkovou

Klára Spilková
Kousková s Melichovou před finále v TOP 10, výrazné zlepšení i pro Spilkovou

Na Czech Ladies Open si ve finálovém kole zahraje hned šest českých hráček. Skvělou druhou rundu odehrály Sára Kousková, Jana Melichová i Klára Spilková. S velkým náskokem vede Diksha Dagar z Indie. 


Fantastické druhé kolo v Berouně na Czech Ladies Open prožilo hned několik českých hráček. Sára Kousková zahrála ve druhé rundě sedm birdie, jedinou chybku si připsala na tříparové osmičce a zlepšila se o devět ran. Své skóre posunula na -3 a do závěrečného kola půjde z dělené osmé pozice.

Stejně je na tom také Jana Melichová, která přitom v červnu úspěšný cut dosud neprožila. Melichová ale v sobotu zahrála fantasticky sérii jamek čtyři až osm, nasázela pět birdie, zlepšila se o sedm úderů a je ve hře o nejlepší umístění v letošní sezóně.

Sedm ran oproti prvnímu kolu odebrala také Klára Davidson Spilková. I díky eaglu na pětiparové sedmičce se dostala na -1 a dělené dvacáté místo. O ránu lépe si dosud vede Denisa Vodičková, teprve osmnáctiletá česká amatérka sice opět ztratila na čtyřparové jedničce, následně ale zahrála skvělý part s pěti birdie a jediným bogey.

V paru hraje po dvou kolech Kateřina Vlašínová, to aktuálně stačí na dělené 27. místo. Díky eaglu ze sedmičky prošla cutem také Patricie Macková, dohráno mají naopak Šideri Váňová, Tereza Melecká či vítězka z minulého týdne Kristýna Napoleaová.

V čele Czech Ladies Open je indická golfistka Diksha Dagar, který z posledních čtyř turnajů vytěžila tři umístění v TOP 10. Dagar ve dvou kolech chybovala jen jednou, dnes nasázela pět birdie, přidala také eagle na již dvakrát zmíněné pětiparové sedmičce a v čele má náskok pěti ran na nejbližší protihráčky.