Další ohlášenou hvězdou na Czech Masters je Francesco Molinari

DP World Tour
Další ohlášenou hvězdou na Czech Masters je Francesco Molinari

Kapitán evropského výběru pro Ryder Cup Luke Donald bude na konci srpna na Albatrossu sledovat Francesca Molinariho, vítěze The Open z roku 2018 a hvězdu souboje proti Spojeným státům americkým ze stejného roku. 


Jako první byl pro Czech Masters 2023 z hvězdných hráčů ohlášen Luke Donald, na něj nyní navázal Francesco Molinari. Italský golfista tak před kapitánem pro Ryder Cup bude bojovat právě o účast na domácím turnaji proti Spojeným státům americkým. Ryder Cup totiž bude hostit italský Řím.

A Molinari, který před pěti lety po boku Tommyho Fleetwooda explodoval a vybojoval plný počet pěti bodů, rozhodně nebude chtít doma chybět. Možná i proto se na konci srpna objeví na Albatrossu.

„Francesca vnímám jako ikonu světového golfu a zároveň jako jednu z jeho nejméně nápadných osobností. Přitom vyhrál velké turnaje a hrál klíčovou roli v Ryder Cupu, když s ním Evropa nikdy neprohrála. Má velký podíl na popularizaci golfu v Itálii a nám zapadá do filozofie turnaje, kdy chceme, aby k nám každý rok dorazil minimálně jeden hráč s mimořádnými úspěchy a silným příběhem. Francesco mezi ně patří,“ uvedl majitel společnosti Relmost, která turnaj pořádá, Petr Dědek.

„Jsem nadšený, že budu hrát na D+D Real Czech Masters. Na tomto turnaji jsem ještě nestartoval a moc se těším jak na velmi dobré hřiště, tak na to, že nějaký čas strávím v krásné Praze," sdělil českým fanouškům Molinari.

Čtyřicetiletý rodák z Turína ve své kariéře ovládl pět turnajů European Tour, dva PGA Tour a v roce 2018 zažil kromě famózního tažení Ryder Cupem také vítězství na The Open Championship.

Po tomto roce ale přišla menší herní krize, kterou sice Molinari zažehnal, od titulu na Arnold Palmer Invitational v březnu roku 2019 ovšem na další úspěch čeká. Přijde v srpnu na Albatrossu?