1610 dní. Fowler se nechal dotáhnout, na Rocket Mortgage Classic ale nakonec slaví šestý titul

PGA TOUR
1610 dní. Fowler se nechal dotáhnout, na Rocket Mortgage Classic ale nakonec slaví šestý titul

Rickie Fowler se dočkal! Po čtyřech letech, čtyřech měsících a devětadvaceti dnech slaví titul na PGA Tour. V dramatické koncovce ovládl Rocket Mortgage Classic.


Po třech kolech Rocket Mortgage Classic měl Rickie Fowler v čele náskok jediné rány na Adama Hadwina, dvě na dalšího Kanaďana Taylora Pendritha a hned čtyři na Collina Morikawu.

Posledně jmenovaný se ale vyburcoval ke skvělé finálové rundě, na obou devítkách upsal po čtyřech ranách a v celém turnaji udělal jedinou chybu. Adam Hadwin pro změnu nechyboval o víkendu a včera zaznamenal pět birdie.

To Rickie Fowler chyboval hned pětkrát, i on ale v neděli chybu neudělal. Jenže na rozdíl od Morikawy či Hadwina tolik neskóroval. Po sedmi jamkách sice hrál za -3 a držel náskok dvou úderů, jenže od té chvíle čekal na birdie. A to na osmnáctce nutně potřeboval.

Fowler si po parádní příhře šanci skutečně vypracoval a poslal i sebe do tříčlenného play-off. V něm se rozhodlo hned na první jamce. Zatímco Hadwin a Morikawa zahráli par, Rickie Fowler dokázal i přes nepovedenou první ránu zaskórovat a konečně se může radovat!

Nutně dodat, že naprosto zaslouženě. Po obrovské krizi hraje letos parádně a po čtyřech turnajích v TOP 15 v řadě včetně U.S. Open konečně získal svůj šestý titul na okruhu PGA Tour. 

Obrovským úspěchem skončil turnaj v Detroitu pro třiačtyřicetiletého Lucase Glovera, který dělí čtvrtou pozici. V nejlepší osmičce najdeme hned osm zástupců ze Spojených států amerických, nejlepšími Evropany jsou na děleném devátém místě Aaron Rai, Alex Noren a Stephan Jaeger, jenž zahrál kolo dne za 63 ran. 

Ránu dne bezpochyby zaznamenal Max Homa. Na patnácté jamce trefil hole-in-one, své druhé v kariéře na PGA Tour. To první přišlo loni na Arnold Palmer Invitational.