Kvalifikace na John Deere Classic viděla eso. Na čtyřparu!

PGA TOUR
Kvalifikace na John Deere Classic viděla eso. Na čtyřparu!

O ránu měsíce a možná i roku se včera postaral jihoafrický golfista Aldrich Potgieter. V bitvě o turnaj John Deere Classic trefil eso na čtyřparu!


V Pinnacle Country Clubu se v pondělí uskutečnilo finálové kvalifikační klání o John Deere Classic. Součástí byl také jihoafrický golfista Aldrich Potgieter, který neuspěl minulý týden na Rocket Mortgage Classic a loučil se už po dvou kolech.

Za sebou má letos tři turnaje PGA Tour. Na Masters a Memorialu cutem neprošel, o víkendu si alespoň zahrál na U.S. Open. Nyní bojoval o další účast na prestižním turnaji. Zatím ale bude muset čekat, neboť v kvalifikaci obsadil první nepostupovou příčku.

K úspěchu mu scházela jedna rána, do historie kvalifikačních bojů o turnaj PGA Tour se ale přesto zapsal. Na čtyřparové jamce číslo sedmnáct, která měří 315 metrů, totiž trefil hole-in-one!

"Vůbec jsem to samozřejmě neviděl. Byla to rána naslepo. Jakmile jsem viděl svého kedíka radovat se, myslel jsem si, že mě čeká lehký putt do eaglu. Ale on mi řekl, že je to rovnou v jamce. Je to skutečně báječný pocit," hodnotil svou trefu Potgieter.