Výsledky kvalifikace na The Open 2023

Výsledky kvalifikace na The Open 2023

Na čtyřech hřištích se dnes uskutečnila finálové fáze kvalifikace o The Open v Royal Liverpool Golf Clubu. Rozděleno bylo devatenáct místenek, několik favoritů ale překvapivě selhalo.


West Lancashire - o této kvalifikační bitvě píšeme zde

Royal Porthcawl - Ve Walesu dominoval Laurie Canter, doprovodí jej krajané Brandon Thompson Robinson a také Matthew Southgate. Dalším postupujícím je Jazz Janewattananond, posledním poté domácí Oliver Farr. Mimo hru jsou naopak Julien Brun a třeba i Anirban Lahiri.

Royal Cinque Ports - V hrabství Kent si místenku na The Open zajistili hvězdní Thomas Detry, Charl Schwartzel, Branden Grace a také Antoine Rozner. Dělené první místo společně s Detrym obsadil Jihoafričan Martin Rohwer a právě Jihoafričané jsou jasní vítězové této kvalifikace. Před branami čtvrtého majoru roku 2023 zůstali David Howell, Dean Burmester, Zander Lombard nebo Wade Ormsby. 

Dundonald Links - Na hřišti Dundonald Links, kde byly ve hře jen čtyři vstupenky na The Open, si vítězství připsal Skot Michael Stewart. Kromě něj si v Royal Liverpool Golf Clubu zahraje také Angličan Marco Penge. O dalších dvou postupujících rozhodlo až play-off, neboť dělené třetí místo s výsledkem -3 obsadili Craig Ross, Graeme Robertson a Connor McKinney. Mimo poslední major roku 2023 nakonec zůstal Craig Ross. Nepostoupili také Andy Ogletree, Aaron Rai či Michael Block.