Klára Davidson Spilková vstoupí do druhé poloviny sezony v Londýně

Klára Spilková
Klára Davidson Spilková vstoupí do druhé poloviny sezony v Londýně

Velmi zajímavý turnajový program má po krátké přestávce před sebou česká profesionálka Klára Davidson Spilková. V následujících čtyřech týdnech odehraje čtyři prestižní turnaje včetně jednoho z kategorie major. A to možná není zdaleka vše. 


Prvním turnajem pro ni bude třetí z pěti týmových soutěží Aramco Team Series, která se tentokrát odehraje kousek od Londýna v městečku St Albans na hřišti golfového klubu Centurion. Na místě, které turnaj hostilo již v loňském roce a kde se před týdnem odehrál i jeden z turnajů mužské profesionální série LIV Golf.

„Po krátké viróze už se cítím dobře. I když jsem měla vysoké horečky a nebylo to vůbec příjemné, byla jsem doma a fyzicky si hodně odpočinula. K lehkému tréninku jsem se dostala až v neděli a na hřiště, alespoň na jednu devítku, až v Anglii v pondělí odpoledne. Naštěstí to vypadá, že týdenní výpadek nebude mít na mou hru žádný vliv,“ vzkázala již ze St Albans hráčka.

„Hřiště je krásné, každá jamka je jiná a celkově se mi moc líbí. Navíc po turnaji LIV Golf, který se zde odehrál minulý týden, je i velmi dobře připravené. Vzdáleně mi připomíná mé domovské hřiště PGA National. Náš turnaj se zde hrál již minulý rok a většina ostatních hráček tedy má tu výhodu, že hřiště dobře zná. Tak uvidíme, jak se s ním dokážu poprat já,“ napsala po odehraném prvním tréninkovém kole na hřišti Centurion Davidson Spilková.

Česká profesionálka má za sebou úspěšnou první polovinu sezony, kdy se jí podařilo proklouznout do první stovky světového pořadí a v žebříčku Ladies European Tour Race to Costa del Sol drží třetí místo. To nejdůležitější ji ale čeká až ve druhé polovině roku, kdy by se měla zúčastnit svého prvního letošního majoru ve francouzském Évian-les-Bains na konci července. Možná nikoli posledním turnajem třetí fáze sezony by pak měl být tradiční Scottish Open na hřišti Royal Troon.

„Mám před sebou řadu velkých turnajů. Znamená to pro mě několik týdnů mimo domov. Když vše půjde podle plánu, možná až do 3. září. Domů se tak pravděpodobně dostanu až za víc než měsíc a půl. I tentokrát budeme cestovat přímo do místa konání dalšího turnaje. Ušetříme tak čas na regeneraci a lepší přípravu na další podnik. Bude to náročné, ale je to pro nás vrchol sezony,“ naznačila svůj program pro následující týdny profesionálka.

Na turnaji se vedle Davidson Spilkové představí i čtveřice dalších českých hráček: Sára Kousková, Jana Melichová, Tereza Melecká a letošní vítězka z Berlína Kristýna Napoleaová. Turnaj v St Albans nedaleko Londýna se hraje s dotací jednoho milionu dolarů a ve startovním poli nechybí ani takové hvězdy jako světová dvojka Nelly Korda, čtrnáctka Georgia Hall nebo osmnáctka Charley Hull.