LIV Golf jako jediná Tour? To raději skončím, sdělil světu McIlroy

PGA TOUR
LIV Golf jako jediná Tour? To raději skončím, sdělil světu McIlroy

Rory McIlroy odehrál velmi dobré úvodní kolo Scottish Open a ihned po něm se nechal slyšet, že pokud by měla LIV Golf ovládnout celý golfový svět, raději ukončí kariéru. 


Úterní slyšení senátorů s PGA Tour ve Washingtonu D.C. nesledoval, žádné nové informace by se nedozvěděl. "Nebylo tam nic nového. Pro ostatní možná ano, ale já tomu poslední rok přihlížel docela zblízka, takže jsem se od toho chtěl distancovat," nechal se slyšet McIlroy.

Rezolutně poté odmítl, že by se spolu s Tigerem Woodsem mohl stát vlastníkem některého golfového týmu LIV. "Kdyby byl LIV Golf tím posledním místem, kde by se dalo hrát, odešel bych do důchodu. Tak to cítím. Hrál bych třeba majory, ale jinak bych byl docela v pohodě," řekl ve čtvrtek po úvodním kole na Genesis Scottish Open za -6.

McIlroy se taktéž vyjádřil na adresu hráčů, kteří po dohodě LIV Golf, PGA Tour a DP World Tour kritizují Jaye Monahana, komisaře PGA Tour. "Viděl jsem do toho více než ostatní hráči. Chápu tak to, jak se třeba Jordan Spieth nebo Xander Schauffele cítili. Nyní si myslím, že se tito hráči dozvědí více a pokusí se z toho dostat to, co chtějí," pokračoval McIlroy s tím, že ovšem chápe i situaci PGA Tour.

"Snažili se udělat to, co bylo správné pro Tour, tedy pro hráče na této Tour. Vyjednávali o přežití. Dokud budou turnaje, které hraji, existovat, velmi rád je budu hrát a velmi rád budu profesionálním golfistou," uzavřel rozhovor majitel čtyř majorů.