McIlroy na Scottish Open udržel vedení, kolo dne pro Fleetwooda

DP World Tour
McIlroy na Scottish Open udržel vedení, kolo dne pro Fleetwooda

Rory McIlroy udržel na Scottish Open vedení i po sobotním Moving day a zítra jej ve finále čeká flight s Tomem Kimem a Tommym Fleetwoodem, který zahrál jednoznačně kolo dne.


Rory McIlroy sice zahrál na Genesis Scottish Open své nejhorší kolo, díky výborné první devítce (tři birdie a šest parů) ale upsal další tři rány a zůstává v čele i před nedělním finále. V závěrečném flightu potká Toma Kima, který ztrácí jednu ránu, a Tommyho Fleetwooda, jenž zahrál kolo dne.

Jediné bogey si dvaadvacátý hráč světa připsal na sedmnáctce, mimo to ale nasázel osm birdie a je reálně ve hře o třetí titul z Rolex Series. Dvě rány ztrácí i nejlepší Američan Brian Harman, tři rány od čela jsou poté Shane Lowry, Byeong-Hun An či světová jednička Scottie Scheffler.

Zklamán naopak může být Tyrrell Hatton. Zatímco po druhé rundě mohl uvažovat o titulu, dnešní kolo se mu vůbec nepodařilo. Hatton se zhoršil o devět ran, zahrál jeden úder nad par a do neděle půjde ze třinácté pozice.

Podobné pocity může zažívat také Pádraig Harrington. Po dvou vynikajících kolech dnes hrál jen v paru a propadl se na dělené osmnácté místo. Na -7 se nachází také Rickie Fowler, Xander Schauffele, Thorbjorn Olesen, Ryan Fox, Viktor Hovland či Sam Burns.

Posledně jmenovaný prožil malý infarkt na pětiparové desítce. Světová sedmnáctka se dostala do bunkeru a z typického "skotského zla" se nemohla dostat. Výsledkem tak bylo triple-bogey.

Ránu dnes naopak zahrál Němec Yannik Paul, který na čtyřparové pětce trefil hole-out do eaglu. I díky němu se posunul na dělené devětadvacáté místo.