Spilková s Melichovou si zahrají ve finále Aramco Team Series v Londýně, blízko k triumfu má Nelly Korda

Spilková s Melichovou si zahrají ve finále Aramco Team Series v Londýně, blízko k triumfu má Nelly Korda

Aramco Team Series v Londýně jde do finále. To si po sobotní druhé rundě zahrají Klára Davidson Spilková a Jana Melichová. Blízko k triumfu má poté Nelly Korda, jenž si vypracovala solidní náskok pěti ran. 


Na Ladies European Tour se Nelly Korda radovala zatím jen dvakrát, v Londýně si ale jde pro třetí titul. A to poměrně jednoznačně. Před finálovým kolem má náskok pěti ran na druhou Nicole Garcíu z Jihoafrické republiky.

I přes druhé kolo nad par hřiště cutem bez potíží projde Klára Davidson Spilková, ve stále nedohrané druhé rundě jí patří dělené osmadvacáté místo. V neděli si zahraje také Jana Melichová.

Ta se oproti první rundě v paru zhoršila o sedm ran, přesto ve finále chybět nebude. Mimo hru jsou naopak Kristýna Napoleaová, Tereza Melecká a také Sára Kousková, která prožila jedno ze svých nejhorších kol v kariéře. 

Dvakrát sice zaskórovala, kromě toho ale zapsala také sedm bogey, dvě double-bogey a hned tři triple-bogey. Na první devítce musela odehrát 50 ran a celkem ve druhém kole poztrácela osmnáct úderů.

Eso na tříparové pětce trefila ve druhém kole Skotka Pamela Pretswell, která tím trochu napravila ztrátu pěti ran z úvodních čtyřech jamek. Za pět minut poté se rovnou do jamky trefila i Christine Wolf, konkrétně na tříparové sedmnáctce.