MacIntyre ve finále zářil, McIlroy ale po fantastickém závěru slaví první titul na skotské půdě

DP World Tour
MacIntyre ve finále zářil, McIlroy ale po fantastickém závěru slaví první titul na skotské půdě

Robert MacIntyre se s nepříjemnými povětrnostními podmínkami popasoval nejlépe a po vynikající finálové rundě Genesis Scottish Open uvažoval o titulu. Až v samotném závěru turnaje jej o tuto příležitost připravil Rory McIlroy.


Robert MacIntyre odehrál na domácí půdě parádní finále. Vyrovnal se s nepříjemným větrem, zapsal pět birdie, k tomu eagle na desítce a mrzet jej mohla jen chyba na pětiparové šestnáctce, kde ztratil úder poprvé od druhého kola.

MacIntyre se dostal do čela a čekal. Především na Roryho McIlroye, který ve finálovém flightu nijak nezářil. Na úvodní devítce přišel o dvě rány a vedení ztratil, nevýrazně hráli také Tom Kim a Tommy Fleetwood. 

Kim na první devítce také přišel o dvě rány, Fleetwood obešel kompletní devítku v paru. Oba nakonec skončili na -9, neboť na závěrečné jamce přišli oba o dvě rány. Společně například s Tyrrellem Hattonem tak dělí šestou pozici.

Na konečné třetí místo se dostali Scottie Scheffler a duo Byeong-Hun An - David Lingmerth, které se díky tomuto umístění zahraje v příštím týdnu na The Open v Royal Liverpool.

Zpět ale k boji o titul. MacIntyre měl po dohrání náskok jedné rány a na McIlroye zbývaly čtyři jamky. Když ale světová trojka nevyužila jasnou příležitost na birdie na pětiparové šestnáctce, zdálo se, že maximem bude pro McIlroye play-off.

Proti němu hrála i bilance z předchozích kol. V celkovém součtu na sedmnáctce a osmnáctce hrál totiž +2. Jenže McIlroy předvedl naprosto úchvatný a nepředvídatelný závěr. Zaskóroval na sedmnáctce, parádní druhou ránu zahrál na osmnáctce a perfektním puttem si došel pro svůj první titul ve Skotsku!

McIlroy získal už svůj šestnáctý titul z DP World Tour a po půl roce ovládl další podnik Rolex Series. Před The Open se tak perfektně naladil na místo, kde před devíti lety poslední major sezóny dosud jedinkrát opanoval.