Korda ovládla prestižní turnaj v Londýně, Spilková mezi nejlepší čtyřicítkou

Korda ovládla prestižní turnaj v Londýně, Spilková mezi nejlepší čtyřicítkou

Nelly Korda podle očekávání ovládla Aramco Team Series London - Individual a má první trofej v letošní sezóně. Klára Davidson Spilková dohrála na dělené 36. pozici, Jana Melichová obsadila 54. místo. 


Nejblíže se ke světové dvojce dostala Angličanka Charley Hull, která druhou pozici získala už na U.S. Open. Ve finálové rundě zahrála jediné bogey na devítce, k tomu přidala šest birdie a posunula se na -7.

Osmnáctou hráčku světa může mrzet především šestá jamka prvního kola, kdy na pětiparu ztratila rovných pět ran. Na Nelly Kordu nakonec scházely rány čtyři. Nelly Korda dodržela svou normu jediného bogey na kolo, přidala tři birdie a v Londýně neměla konkurenci. Došla si tak pro svůj první titul v sezóně a pro třetí na okruhu Ladies European Tour.

Klára Davidson Spilková v neděli skórovala na třináctce, kromě toho ale třikrát ztratila a s konečným výsledkem +6 dělí šestatřicátou pozici. Janě Melichové se víkend vůbec nepovedl a po sobotních osmdesáti ranách připsala dalších 79.

Na dvojce, sedmičce a dvanáctce ztratila po dvou ranách, další zaváhání přišla na trojce, osmičce a třináctce, tedy ihned po double-bogey. Zásahy si poté Melichová schovala na tři pětiparové jamky, šestku, patnáctku a závěrečnou osmnáctku.