Klára Davidson Spilková: Nebylo to jednoduché, ale jsem spokojená

Klára Davidson Spilková: Nebylo to jednoduché, ale jsem spokojená

Návrat do turnajového kolotoče nebyl po krátké přestávce pro českou profesionálku Kláru Davidson Spilkovou snadný. Ne zcela doléčená viróza, déšť a chladné počasí jí nedovolily vrátit se do hry ve stoprocentní formě. Přesto se dokázala probojovat až do finálového kola a předvést konzistentní golf bez větších výkyvů. Z Londýna si z prestižního turnaje Aramco Team Series nakonec odváží dělenou 36. pozici mezi jednotlivci a dělené 17. místo mezi týmy.


„Nebyl to jednoduchý týden. Z Prahy jsem odlétala s částečně nedoléčenou virózou a místo tepla nás v Anglii čekala zima, vítr a déšť. První dvě kola pršelo opravdu hodně, k tomu se později přidal i vítr a v sobotu krátké přerušení kvůli bouřce. Vlastně až v neděli se vítr na místní poměry trochu utišil. Nejtěžší bylo udržet se ve hře a udržet po celé kolo koncentraci. Na začátku byly znát i dva týdny bez golfu, ale na konci už to bylo o mnoho lepší. Zase jsem měla pocit, že se dostávám zpět do hry,“ ohodnotila turnaj ještě z Londýna Davidson Spilková.

Turnaj na hřišti golfového klubu Centurion pro sebe nakonec s náskokem čtyř ran získala světová dvojka s českými kořeny startující pod americkou vlajkou Nelly Korda. Turnaji dominovala od samotného začátku a jako jedna z pouhých pěti hráček se dokázala dostat pod normu hřiště. Samotné výsledky, kdy hráčky od šestého místa dále nebyly schopny prolomit par hřiště, svědčí o tom, jak byl celý týden náročný. Jen týden před francouzským majorem The Amundi Evian Championship se série stěhuje do Španělska, kde se odehraje turnaj La Sella Open s finanční dotací jeden milion eur.

„V pondělí odlétáme do Alicante, kde nás bude pravděpodobně čekat pravý opak: horko a tvrdé, vyprahlé hřiště. Přesto se do Španělska moc těším. Vlastně se tam po té zimě v St Albans těšíme úplně všechny. Hřiště žádná z nás nezná, ale tentokrát nehrajeme pro-am, tak bude dostatek času vše prozkoumat a na turnaj se v klidu připravit. Mám takové tušení, že by to mohl být velmi příjemný týden, kdy bude i trochu času na odpočinek a nabrání sil,“ představila svůj program na následující dny hráčka.

Letní měsíce jsou pro mnohé z hráček Ladies European Tour vrcholem celého kalendáře. Hrají se nejen dva evropské majory, Evian a Women’s Open, ale i řada dalších velmi lukrativních turnajů. Bojuje se nejen o zajímavé finanční prémie a body do žebříčků, ale také o poslední volná místa pro zářijový Solheim Cup. Každá z hráček se tak na přelom července a srpna snaží co nejlépe připravit.

„Musím se trochu podívat na krátkou hru, se kterou nejsem úplně spokojená. Chvíle volna tak využiju pro trénink a před turnajem si zahraju jen dvakrát devět jamek. Zbytek času věnuju chippingu a puttování. To tolik neunaví. Na hřišti budu dostatek sil a přesnou krátkou hru v následujících týdnech potřebovat. Další týden pak mám před sebou svůj první letošní major. Chci teď pár dní ve Španělsku věnovat kvalitní přípravě, doladění formy a načerpání sebedůvěry a sil. Budu pak víc věřit, že mi tam zase napadají nějaké bonusové putty navíc,“ sdělila k přípravě na nejbližší turnaj ve Španělsku a následný major hráčka.

Davidson Spilková si i přes umístění ve čtvrté desítce pořadí stále drží třetí místo v žebříčku Ladies European Tour Race to Costa del Sol a udrží si pravděpodobně i pozici v první stovce světového pořadí.

Na příštím turnaji La Sella Open, který se hraje jako čtyřkolový a začíná ve čtvrtek 20. července, bude mít Česko dokonce šest hráček ve startovním poli. Vedle stálé pětice Davidson Spilková, Napoleaová, Kousková, Melichová a Melecká se ve Španělsku na sponzorskou kartu představí i Tereza Koželuhová.