Jiří Zuska pokračuje na Challenge Tour v Německu

Jiří Zuska pokračuje na Challenge Tour v Německu

Profesionální golfista Jiří Zuska pokračuje ve své první profesionální sezóně. Turnaj Big Green Egg German Challenge powered by VcG se hraje od čtvrtka 20. do neděle 23. července na hřišti Wittelsbacher Golfclub.


Druhý nejvyšší evropský okruh Challenge Tour se tento týden přesouvá do Německa i za účasti Zusky a dalších dvou českých reprezentantů Aleše Kořínka a Maxmiliána Jelínka. O prize money 250.000 EUR bude soutěžit celkem 156 golfistů.

Zuska má za sebou dva starty na Challenge Tour od přestupu k profesionálům, které plánuje tento týden zužitkovat v silnější výsledky. „Minulý týden jsem v Rakousku hrál dobře, po herní stránce jsem spokojený. Po mentální stránce jsem ale nebyl tak silný a převládala u mě nervozita,“ popisuje zpětně turnaj Euram Bank Open, ve kterém neprošel o pět úderů cutem.

„Cítil jsem, že jsem se držel zpátky a nenechal svou hru plynout. Byl jsem defenzivní a vím, že potřebuji nechat svůj golf nechat prostě hrát.“

V Bavorsku je pro hráče připravené hřiště s parem 73 a délkou 6.767 metrů. „Hřiště je v lese, takže velmi úzké, ale není moc dlouhé. Je to něco jiného oproti minulému týdnu a moc se na to těším. Můžeme tu hrát častěji driver, ve kterém mám oporu a určitě si odnáším z minulého týdne mnoho pozitiv.“

První kolo startuje Zuska ve čtvrtek ve 14:52 z desáté jamky po boku Hamishe Browna z Dánska a Pedra Oriola ze Španělska. Do druhého kola vstoupí v 9:32 z jedničky.