Leaderboard The Open 2023: Harman unikl, Lowry, Thomas a další hvězdy mimo hru

PGA TOUR
Leaderboard The Open 2023: Harman unikl, Lowry, Thomas a další hvězdy mimo hru

Do velké výhody se před sobotní třetí rundou na The Open dostal Brian Harman, který si vypracoval náskok pěti ran na druhého Tommyho Fleetwooda. Cutem prošli i první tři hráči světového žebříčku, mnoho hvězd je ale mimo. 


-10 Brian Harman

V náročných podmínkách je výkon Briana Harmana skutečně obdivuhodný. Šestatřicetiletý Američan se utrhl na dvojce a následně trefil čtyři birdie v řadě. Své parádní čisté kolo dovršil na těžké osmnáctce. Kde mnozí hrají triple-bogey, on se druhou ranou dostal na green a eaglem navýšil svůj náskok v čele The Open na rovných pět ran.

-5 Tommy Fleetwood

Tommy Fleetwood na své úvodní kolo nenavázal, ztrácí pět ran, přesto půjde s Harmanem v posledním flightu. Ve druhé rundě sympatický Angličan třikrát zaskóroval, připsal ale také tři chybky. Jeho skóre se tak nezměnilo.

-4 Sepp Straka

Sepp Straka se rozhodně nenudil. Po prvním kole v paru upsal čtyři rány, především díky skvostné druhé devítce. Na desítce a jedenáctce hrál ještě v paru, poté už se par v jeho skórkartě neobjevil. Šest birdie, jediné bogey a výrazné zlepšení. 

-3 Jason Day, Minwoo Lee a Shubhankar Sharma

V předposledním flightu si se Strakou zahraje Minwoo Lee, který na trojce a čtyřce chyboval a zdálo se, že bude mít problém i s cutem. Na pětce si ale spravil náladu, následně trefil další tři birdie a dorovnal svého krajana Jasona Daye. Ten zazářil podobně jako Straka, zahrál za -4 a je rozhodně ve hře o major titul.

-2 Adrien Otaegui, Emiliano Grillo, Jordan Spieth a Cameron Young

-1 Richard Bland, Stewart Cink, Rory McIlroy, Henrik Stenson, Wyndham Clark a 9 dalších

Prokletí majorů zřejmě bude trvat. Tedy v případě Roryho McIlroye. Opět to nebyla žádná sláva, McIlroy sice zaskóroval na jedničce a další birdie přidal na pětiparové pětce, o obě rány ale v průběhu druhé devítky přišel. Nakonec se mu povedlo dostat skóre do červených čísel, když skvěle odehrál závěrečnou osmnáctku. Přesto před Moving day ztrácí propastných devět ran na lídra, podobně jako padesátiletý Stewart Cink, zástupci LIV Golf Bland a Stenson či vítěz U.S. Open Wyndham Clark.

even PAR Viktor Hovland, Tom Kim, Marcel Siem, Hideki Matsuyama a Alexander Björk

+1 Abraham Ancer, Thomas Pieters, Adrian Meronk, Alex Noren a 5 dalších

+2 Bryson DeChambeau, Matt Fitzpatrick, Alex Fitzpatrick, Tyrrell Hatton, Sungjae Im, Louis Oosthuizen, Jon Rahm, Patrick Reed, Xander Schauffele, Cameron Smith a 13 dalších

Matt Fitzpatrick i jeho bratr Alex si zahrají na The Open i o víkendu. Oba jsou navíc na stejném skóre, tedy +2. Na něm najdeme i světovou trojku Jona Rahma, který si s cutem dlouho zahrával. Osmnáctá jamka si tentokrát brutálně pohrála s Tyrrellem Hattonem. Zatímco ve čtvrtek z toho byl docela pohodlný par, včera se Hatton dvakrát vyhodil a výsledkem byla ztráta čtyř ran. 

+3 Patrick Cantlay, Rickie Fowler, Christo Lamprecht, Adam Scott, Scottie Scheffler, Danny Willett, Pádraig Harrington, Brooks Koepka a 7 dalších

Velmi blízko k volnému víkendu měl Scottie Scheffler. Světová jednička hrála do osmnácté jamky kolo za +5 a byla mimo cut. Na osmnácté jamce ale ukázal Scheffler svou genialitu a po birdie se do víkendu přeci jen dostal. Propad dne potkal Christa Lamprechta. Po prvním kole vedl, nyní je rád, že si v Royal Liverpool ještě zahraje. Osm bogey, žádné birdie a propad o šedesát pozic. 

CUT Collin Morikawa, Joaquin Niemann, Tony Finau, Sam Burns, Francesco Molinari, Justin Rose, Shane Lowry, Phil Mickelson, Justin Thomas, John Daly, Dustin Johnson, Ernie Els a 68 dalších