Leaderboard The Open 2023: Harman udržel vedení, parádním kolem se mu přiblížil Rahm

PGA TOUR
Leaderboard The Open 2023: Harman udržel vedení, parádním kolem se mu přiblížil Rahm

Osm birdie a žádná chyba, Jon Rahm se po Moving day vyšvihl na třetí pozici a ve finále s ním rozhodně musíme počítat. V čele je každopádně nadále Brian Harman, na druhého Camerona Younga drží náskok pěti ran. 


-12 Brian Harman

Brian Harman nezačal ve třetí rundě vůbec dobře a na úvodních čtyřech jamkách přišel o dvě rány. Od té chvíle už ale nechyboval, trefil čtyři birdie a stále drží náskok pěti úderů. A to znamená jediné - do finálové rundy půjde jako naprosto jasný favorit. Jen dva hráči z jedenácti ztratili takový náskok před finálovým kolem majoru. 

-7 Cameron Young 

Po vynikající rundě ztrácí pět ran Cameron Young. Jediné bogey zapsal na sedmičce, jinak ale nasázel šest birdie a půjde v závěrečném flightu společně s Harmanem. Dodejme, že Young usiluje o vůbec svůj první titul na okruhu PGA Tour.

-6 Jon Rahm

Royal Liverpool naprosto rozstřílel Jon Rahm. Světová trojka sice začala pozvolna a poprvé zaskórovala až na pětce. Od té chvíle ale nasázela osm birdie, z toho šest na druhé devítce a Moving day pro ni skutečně platila. Rahm tak před finále rozhodně je ve hře o titul. Na The Open navíc v historii nezahrál nikdo lepší kolo než právě Rahm v sobotu. 

-5 Jason Day, Tommy Fleetwood, Viktor Hovland, Antoine Rozner a Sepp Straka

Naopak velmi nudné kolo hrál v sobotu Tommy Fleetwood. Lídr po prvním kole měl atakovat Harmana, místo toho netrefil na greenech téměř nic. Zahrál jediné birdie, také jediné bogey a do finále půjde se ztrátou sedmi ran. 

-4 Alex Fitzpatrick a Shubhankar Sharma

Anglii a celý golfový svět naprosto šokoval Alex Fitzpatrick, bratr o poznání slavnějšího Matta Fitzpatricka. Ve třetím kole se naprosto vyvaroval chyb, jediné bogey přišlo na jedenáctce. Mimo to sedmkrát zaskóroval a bude senzačně bojovat o TOP 10!

-3 Thomas Detry, Emiliano Grillo, Nicolas Hojgaard, Tom Kim, Rory McIlroy a Matthew Jordan

Rory McIlroy pravděpodobně opět nezvítězí. Severní Ir měl parádní start, na pěti úvodních jamkách třikrát zaskóroval, ale další šance nevyužil. Od pětky už birdie zahrát nedokázal, na dvanáctce naopak podruhé v turnaji ztratil a dohnat devět ran ztráty bude v neděli zřejmě nemožné. 

-2 Matt Fitzpatrick, Max Homa, Sungjae Im, Minwoo Lee, Jordan Spieth, Hideki Matsuyama, Romain Langasque

-1 Richard Bland, Patrick Cantlay, Rickie Fowler, Tyrrell Hatton, Patrick Reed, Xander Schauffele, Cameron Smith, Henrik Stenson a 7 dalších

even PAR J.T. Poston a Brendon Todd

+1 Abraham Ancer, Alex Noren, Thomas Pieters, Joost Luiten a 6 dalších

+2 Louis Oosthuizen, Christiaan Bezuidenhout a 4 další

+3 Victor Perez, Adam Scott, Marcel Siem a 3 další

+4 Brooks Koepka, Adrian Meronk, Scottie Scheffler, Gary Woodland a 2 další

Světové jedničce příliš nevyšlo ani třetí kolo. Scheffler po pěti bogey ztratil další ránu a propadl se hluboko za nejlepší hráče The Open. V neděli tak pravděpodobně bude moci zabojovat o TOP 30.

+5 Bryson DeChambeau, Pádraig Harrington, Robert MacIntyre a Andrew Putnam

+6 Zack Fisher

+7 Danny Willett a Scott Stallings

+8 Christo Lamprecht

Po prvním kole vedl, je ale možné, že nakonec skončí jako poslední z hráčů, kteří prošli cutem. Amatér Christo Lamprecht zahrál v sobotu dvě birdie, ale také tři bogey a především dvě double-bogey. I přesto je jasné, že si v neděli dojde pro stříbrnou medaili pro nejlepšího amatéra turnaje.