Zusku čeká další start na Challenge Tour, po úspěchu v Německu se cítí více uvolněný

Jiří Zuska
Zusku čeká další start na Challenge Tour, po úspěchu v Německu se cítí více uvolněný

Golfista Jiří Zuska má na programu další start v druhé nejvyšší evropské sérii Challenge Tour. Po úspěchu v Německu se český profesionál kvalifikoval na turnaj Irish Challenge, který se hraje od 27. do 30. července na irském hřišti Headfort Golf Club.


Po fantastickém finiši a děleném druhém místě v minulém týdnu čeká Zusku další výzva, tentokrát o něco dále od domova.

„Z Německa jsem se vrátil v neděli večer a musel jsem si zařídit vše na pondělní odlet do Irska, jelikož jsem až po dohrání měl definitivně potvrzeno, že tento turnaj budu hrát. Takže to byla rychlá otočka doma, ale to k profesionálnímu sportu patří. Jsem rád, že se mi podařilo zajistit si start v dalším turnaji,“ komentuje Zuska.

Toho hned v úterý čekalo cvičné kolo a trénink na novém hřišti. „Hřiště je parkové, moc se mi líbí. Není až tak úzké jako to minulý týden, ale za to tu mají opravdu husté roughy. I když minu fairway jen o dva až tři metry, tak je to loterie – buď můžu hrát do greenu nebo se musím jen vyhrát ven,“ popisuje nové dějiště čtyřiadvacetiletý golfista.

Tento týden Zusku čeká již čtvrtý turnaj od červnového přestupu k profesionálům. „Cítím se více uvolněný, čemuž samozřejmě pomohl i dobrý výsledek v Německu. Je přede mnou ale nový týden, nový turnaj a hřiště a začínám opět s čistou skórkartou.“

V prvním kole startuje Zuska ve 13:40 z desáté jamky, druhý hrací den vyrazí v 8:40 z jedničky. V turnaji startují také čeští kolegové Filip Mrůzek a amatér Maxmilián Jelínek.