Bhatia se po triumfu v Kalifornii může cítit ošizený

PGA TOUR
Bhatia se po triumfu v Kalifornii může cítit ošizený

Akshay Bhatia ukončil své čekání na triumf na PGA Tour a po úspěchu na Barracuda Championship získal množství výhod. Jednu ovšem ne. Kvůli souběžně hranému The Open nemá nárok na body do žebříčku FedEx Cupu.


Akshay Bhatia ve svých jednadvaceti letech poprvé triumfoval na PGA Tour, když v minulém týdnu po obrovském dramatu ovládl Barracuda Championship. Na své konto si připsal 684 tisíc dolarů a především konečně získal plné členství, konkrétně do konce sezóny 2024.

Získal také oprávnění startovat na několika prestižních turnajích. Díky vítězství v Kalifornii si zahraje na Sentry Tournament of Champions, The Players, PGA Championship a Charles Schwab Challenge.

Jednu věc ale nezískal. A to body do žebříčku FedEx Cupu. Barracuda Championship se totiž hrála ve stejné chvíli jako The Open a v Kalifornii mělo právo startovat 50 hráčů z DP World Tour. Body do žebříčku se tak neudělovaly. Stejně tomu bylo i při generálce na poslední major sezóny, tedy Scottish Open.

I na Barbasol Championship přitom Bhatia zazářil a dělil devátou pozici. Celkem tak přišel o téměř 340 bodů a právě kvůli tomu se s největší pravděpodobností nedostane do play-off.

Aktuálně je Bhatia na 92. pozici a na postupovou sedmdesátou příčku, kde se aktuálně nachází K.H. Lee, ztrácí 132,385 bodu. Pokud by se body za oba turnaje zapisovaly, byl by Bhatia jednapadesátý a postup na FedEx St. Jude Invitational by měl téměř jistý. A co víc, klidně by se mohl ucházet o BMW Championship, kam letos postoupí padesátka nejlepších.