Jiménez zkolaboval a na Senior Open přišel o slibný náskok

Jiménez zkolaboval a na Senior Open přišel o slibný náskok

Na Miguela Ángela Jiméneze se nikdo nedotáhl a španělský sympaťák měl možnost na Senior Open Championship zvýšit svůj náskok, který si přinesl z prvního kola. Místo toho přišel kolaps. 


Miguel Ángel Jiménez upsal v prvním kole Senior Open Championship pět úderů a usadil se v čele posledního majoru této sezóny. V rámci druhé rundy se na něj navíc v dopoledním programu nikdo nedotáhl a Španěl měl možnost svůj náskok zvýšit.

Nejblíže se dostal Novozélanďan Steven Alker (-4), i přes triple-bogey ze čtyřparové devítky par zachránil Alex Čejka a s -3 si zachoval třetí pozici. Cutem prošly i další legendy světového golfu, Paul Lawrie a Vijay Singh (oba -1), Bernhard Langer či Colin Montgomerie (oba even par) a také Pádraig Harrington, který prožil nesmírně zajímavé druhé kolo.

V něm nasázel šest birdie, přidal ale také dvě double-bogey a jedno bogey. A také eagle, který mu na Royal Porthcawl zajistil víkend. Harrington, který sní o účasti na blížícím se Ryder Cupu, měl ale také pořádnou dávku smůly.

Zpět ale k Jiménezovi. Ten rozjel druhé kolo chybou, ale na šestce už posunul své skóre do červených čísel. První devítku zakončil na -1 a držel náskok dvou ran na Alkera. Poté ale přišel kolaps. 

Jiménez začal chybovat, několikrát se vyhodil, puttovací forma odešla a na osmnáctý green šel Jiménez s celkovým skóre +1. Během osmi jamek totiž zahrál pět bogey a jedno double-bogey. Náladu si minimálně spravil zásahem na posledním pětiparu, díky kterému se dostal alespoň na even par. Místo slibného náskoku a boje o třetí major v kariéře ztrácí před Moving day čtyři údery. A v zádech má velmi nebezpečné hráče.