Čejka zvládl zkoušku psychické odolnosti a ve Walesu vybojoval třetí major

Čejka zvládl zkoušku psychické odolnosti a ve Walesu vybojoval třetí major

Pádraig Harrington na svůj druhý major mezi hráči nad padesát let nedosáhl. Ve finálové rundě Senior Open Championship sice poslal souboj s Alexem Čejkou do play-off, na druhé jamce ale padl. Třetí triumf tak slaví německý golfista. 


Před dvěma lety ovládl Alex Čejka The Tradition a následně také Senior PGA Championship. Nyní německý golfista získal svůj třetí major titul na okruhu PGA Tour Champions, když zvládl dramatickou bitvu v Royal Porthcawl.

Podmínky byly znovu téměř negolfové. Nejlépe to zřejmě popisuje fotka Vijaye Singha, který si na rozcvičku vzal dokonce dvě pokrývky hlavy. Ve finálovém kole dokázal třikrát zaskórovat, zapsal ale také devět bogey a s výsledkem +7 obsadil třetí místo.

O titul si to nakonec rozdali Alex Čejka a Pádraig Harrington. Prvně jmenovaný přišel hned na první jamce o dvě rány, nakonec zahrál své nejhorší kolo v turnaji. Podobně hrál také majitel U.S. Senior Open z loňského roku Harrington, který šel na sedmnáctou jamku se ztrátou dvou ran.

Jenže Čejka na sedmnáctce chyboval a osmnáctku ke skórování využít nedokázal. To Harrington skóroval na poslední jamce potřetí v řadě a vynutil si play-off. Jednapadesátiletý Ir měl dokonce možnost zvítězit, putt do eaglu mu ale těsně nespadl.

A když na druhé play-off jamce nezvládl příhru, mohl se ze třetího úspěchu mezi legendami radovat rodák z Mariánských Lázní.