Necítila jsem se nejlépe, ale zklamaná nejsem, prohlásila po předčasném konci na prvním letošním majoru Spilková

Klára Spilková
Necítila jsem se nejlépe, ale zklamaná nejsem, prohlásila po předčasném konci na prvním letošním majoru Spilková

Je to více než rok, co česká profesionálka Klára Davidson Spilková nedokázala, s jedinou výjimkou na vložené minisérii Aramco Team Series, na Ladies European Tour projít až do finálových kol. Její série, během níž vynechala jen jediný turnajový den, započala v červnu loňského roku na domácím turnaji Tipsport Czech Ladies Open v Berouně. Od té doby se jí podařilo nejen projít na všech turnajích cutem, ale také jednou zvítězit a připsat si i řadu dalších umístění mezi nejlepšími pěti. Tato ojedinělá série teď bohužel skončila ve Francii, kde se s turnajem The Amundi Evian Championship rozloučila již po druhém kole.


„Netuším, co se stalo. Zda to byla nedoléčená viróza ještě z Prahy, nebo něco jiného, co mi nedovolilo podat optimální výkon. Pravdou je, že jsem se v turnajových kolech necítila nejlépe. Nejsem ale zklamaná – v golfu to tak bývá a vše je potřeba brát, tak jak to přijde,“ sdělila ještě z Francie hráčka.

„Na mých plánech se nic nemění, jen si teď přes víkend odpočinu a udělám vše pro to, abych už ve čtvrtek byla co nejlépe připravená na turnaj ve Skotsku. Neplánuji ani zastávku v Praze. Z Francie poletíme rovnou do Glasgow a pak pojedeme nejkratší cestou na Dundonald Links. O to víc se teď budu na další podnik LET těšit. To nejdůležitější, a věřím, že i to nejlepší, máme stále před sebou,“ zůstává optimistická profesionálka.

Davidson Spilkovou teď čekají minimálně tři turnaje na britských ostrovech. Vedle nadcházejícího Freed Group Women’s Scottish Open to bude jen o týden později další turnaj kategorie major AIG Women’s Open a na závěr ještě dámské KPMG Irish Open, kde bude obhajovat loňské vítězství. Tímto turnajem by také měla uzavřít třetí čtvrtinu letošní úspěšné sezony.