Zuska opět zářil, jen o ránu zaostal za TOP 10

Zuska opět zářil, jen o ránu zaostal za TOP 10

Golfista Jiří Zuska si na turnaji Irish Challenge zapsal další úspěch v sérii Challenge Tour v podobě děleného dvanáctého místa. Český hráč zapsal na hřišti Headfort Golf Club s parem 71 výsledky za 70, 69, 69 a 71 ran a s celkovým skóre -5 mu scházela jediná rána na Top 10.


Zuska tak navázal na úspěch z minulého týdne, kdy v Německu obsadil dělené druhé místo, které mu zajistilo start právě v irském turnaji. Po prvních dvou hracích dnech se dostal na skóre -3, které mu zajistily postup do víkendových kol z dělené 19. příčky.

První dvě kola byla úplně bez stresu a hrál jsem dost solidně. Moc mi tam sice nepadaly putty, ale na druhou stranu jsem nedělal moc chyb v poli. Minulý týden jsem viděl, že moje hra je dostatečně dobrá na boj o vyšší příčky, a to mi dodalo sebevědomí i do tohoto turnaje,“ komentuje český profesionál.

Po třetím kole za 69 vstupoval do finále Zuska z dělené dvanácté pozice, kterou si díky závěrečnému dni v paru udržel. „Řekl bych, že tento týden byl podobný tomu minulému, co se týče počasí. První dvě kola byla klidnější a ta finálová zase byla větrnější a také nám pršelo. Sobotní skóre za -2 tak pro mě bylo lepším výsledkem než stejné skóre v pátek,“ popisuje podmínky golfista.

„Jsem rád, že jsem se opět držel výsledky v paru a lepší. Vidím, že moje hra je na dobrém místě a dodává mi to jistotu, že pracuji na správných věcech."

Dle pravidel Challenge Tour si hráči v první desítce konečných výsledků zajistí start v následujícím turnaji, nejsou-li již ve startovním poli. Právě to se povedlo Zuskovi v Německu, tentokrát mu ale chyběla jediná rána. „Leaderboard jsem sice nesledoval, ale věděl jsem, že jsem na hraně Top 10 a každá rána rozhodne. Samozřejmě mě nejdřív mrzelo, že mi Top 10 jen těsně uniklo.“

Chvíli po dohrání ale obdržel Zuska dobré zprávy od Petra Dědka, který mu na poslední chvíli zvládl zajistit pozvánku právě do Anglie, kam se příští týden přesouvá Challenge Tour. Pochopitelné zaměření se právě na druhý nejvyšší evropský okruh tak znamená odmítnutí pozvánky na turnaj americké Korn Ferry Tour, na který měl Zuska odlétat právě příští týden.

„Vzhledem k povedeným výsledkům v Německu a Irsku se plány změnily a bohužel musím zrušit účast na turnaji Korn Ferry Tour. Jelikož mám ale dobře rozehranou sezónu na Challenge Tour, chci nadále pokračovat ve sbírání bodů do žebříčku Road to Mallorca,“ vysvětluje hráč.

Ten si z Irska odváží výdělek 4 125 euro a 33 bodů do celoročního žebříčku, ve kterém mu po dvou úspěšných výsledcích patří 69. místo se 178 body. Pronikl tak do Top 70, která hráčům zajišťuje plnou kartu na nadcházející sezónu, zatímco dvacítka nejlepších obdrží kartu na nejvyšší DP World Tour.

Příští týden startuje Zuska na turnaji British Challenge presented by Modest! Golf Management, který se hraje od 3.–6. srpna na hřišti v St. Mellion Estate v Cornwallu.