+530! Tak brutální bylo finálové kolo Senior Open Championship

+530! Tak brutální bylo finálové kolo Senior Open Championship

Počasí si v Royal Porthcawl s legendami pořádně zahrávalo. Ve finálové rundě Senior Open Championship nebylo nouze o šílené výsledky, důkazem toho je i vítězné skóre Alexe Čejky.


Zatímco po prvním kole vedl v Royal Porthcawl Miguel Ángel Jiménez s pěti ranami pod par, o tři dny později se z vítězství po souboji s Pádraigem Harringtonem radoval Alex Čejka, se skóre +5.

Výrazně k tomuto skóre přispělo i šílené počasí, které od druhého dne ve Walesu panovalo. A nyní trochu finálových statistik. Ve finálové rundě bylo průměrné skóre 78,5 a dohromady všech sedmdesát hráčů zahrálo neuvěřitelných +530!

K vidění bylo celkem 114 birdie a jediný eagle, o který se postaral Američan Mario Tiziani. Ten upsal dvě rány na pětiparové šestce, ovšem po sérii pěti bogey v řadě. Chybiček se událo podstatně více.

Suma sumárum - 439 bogey, 85 double-bogey, 11 triple-bogey a jedno jediné quadruple-bogey, to pro změnu zahrál Australan Richard Green hned na první jamce.

Nejlepší skórující hráč byl Yong-eun Yang, který v neděli zaznamenal čtyři birdie. Nikdo další mu v tomto ohledu nemohl sekundovat. Na opačné straně vyčnívali Švéd Patrik Sjöland a Severní Ir Damian Mooney.

Prvně jmenovaný zahrál par jen na třech jamkách, byl ránu od devadesátky a na své konto zapsal 13 bogey! Mooney byl jen o bogey "pozadu", na druhé devítce zahrál hned sedm bogey v řadě.

Mistrem double-bogey se poté stal Američan Harrison Frazar, jenž obešel nedělní hřiště s pěti ztrátami hned dvou ran.