Týden českých zklamání nezachránila ani Spilková

Týden českých zklamání nezachránila ani Spilková

Českým hráčům a hráčkám se v uplynulém týdnu příliš nedařilo. Ze šesti zástupců na LET, Challenge Tour a Asian Tour cutem prošla Klára Davidson Spilková, příliš úspěšná ale o víkendu nebyla. 


Na Indonesia Open si po prvním nepovedeném kole zlepšil náladu Gordan Brixi. Zahrál ránu pod par hřiště, ale cutem s výsledkem +9 projít nemohl. Vítězství si v Jakartě připsal thajský golfista Nitthorn Thippong, kterému stačilo zahrát finálové kolo v paru.

Challenge Tour se v uplynulém týdnu hrála v Cornwallu a z prvního vítězství v kariéře se raduje bratr Matta Fitzpatricka Alex. 242. hráč světa zvítězil o plných pět ran před dalšími třemi hráči.

Maxmilián Jelínek po úvodním kole za -3 zahrál druhou rundu přesně opačně a par po dvou dnech o ránu na víkend nestačil. Po skvělých výsledcích v posledních týdnech neuspěl ani Jiří Zuska, jenž v obou kolech zahrál za +1.

Ve Skotsku se poté hrála generálka na další major žen, Women's Scottish Open. Ze tří českých hráček se do víkendu jako jediná probojovala Klára Davidson Spilková, Kristýna Napoleaová i Jana Melichová si na cut musely nechat zajít chuť.

Spilková byla po dvou kolech ve hře o velmi dobré umístění, jenže v sobotu nasázela tři double-bogey, ztratila celkem jedenáct ran a bylo po nadějích. V neděli opět zaskórovala jen jednou, zahrála také čtyři bogey a s konečným součtem +16 obsadila 74. pozici.