58, zápis do historie a první titul. V Greenbrier slaví DeChambeau

LIV GOLF
58, zápis do historie a první titul. V Greenbrier slaví DeChambeau

Bryson DeChambeau se dočkal prvního titulu na okruhu LIV Golf. V Greenbrier sice v prvním kole neexceloval, vše ale dovršil naprostou parádou. Jako první hráč na nové Tour zahrál 58 ran!


V prvním kole to na titul pro Brysona DeChambeaua rozhodně nevypadalo. Zahrál za -2 a k favoritům se neřadil. V sobotu už to bylo o něčem jiném - 109. hráč světového žebříčku trefil devět birdie, z toho šest na druhé devítce a dostal se do hry.

To nejlepší si ale DeChambeau schoval na neděli. Zahrát dokázal neuvěřitelných 13 birdie! Chyboval jen na tříparové osmičce a finálové skóre 58 mluví za vše. DeChambeau jako první hráč na LIV Golf zahrál pod šedesát ran a raduje se z prvního titulu na novém okruhu.

Bojovalo se jen o druhou pozici. Tu získal Mito Pereira, který v celém turnaji udělal jen tři chyby. Na čtyřparové dvojce zahrál ve finále eagle, k tomu přidal i šest birdie a se skóre -17 může být spokojen.

O ránu hůře si vedli Richard Bland, David Puig a Matthew Wolff. Ten od dubna odehrál šest turnajů a nejlépe byl dělený jednatřicátý. Dělené třetí místo je tak pro čtyřiadvacetiletého Američana obrovskou vzpruhou.