Spilková zahájila British Open výtečně, Napoleaová potřebuje výrazné zlepšení

Klára Spilková
Spilková zahájila British Open výtečně, Napoleaová potřebuje výrazné zlepšení

Poslední dámský major letošní sezóny odstartoval a Klára Davidson Spilková se mezi elitou rozhodně neztratila. Na hřišti Walton Heath zahrála úvodní rundu za -1 a dělí devatenáctou pozici. To Kristýna Napoleaová nezvládla především závěr svého kola a zítra bude muset výrazně zabrat. 


Klára Davidson Spilková zahájila poslední major sezóny výtečně. Na AIG Women's Open ve Walton Heath si v prvním kole připsala 71 ran (-1) a to aktuálně stačí na dělenou devatenáctou pozici.

Spilková se během čtvrteční rundy čtyřikrát propracovala k birdie, na třech jamkách o ránu přišla. Ke skórování využila dva třípary a dva pětipary, naopak na třech čtyřparech o ránu přišla.

Od vedení dělí Spilkovou jen tři rány. Nejlépe zahrála první kolo British Open Američanka Ally Ewing, která taktéž třikrát chybovala, ale kromě pěti birdie přidala i eagle z pětiparové šestnáctky.

To druhé české hráčce se úvodní runda nepovedla. Kristýna Napoleaová na majorech debutuje, ale na první kolo v dobrém vzpomínat nebude. Napoleaová sice dvakrát zaskórovala a po jedenácti jamkách hrála za solidních +2. Jenže v dalším průběhu přišla o pět ran a ze 134. pozice se půjde nahoru velice těžce. Zítra tak vítězka Amundi German Masters bude potřebovat výrazné zlepšení.